Young designer: Tamara van Roij creëert tapijt dat van kleur kan veranderen

Door het gebruik van drie drukkleuren lijkt het optisch van kleur te veranderen.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
We trakteren op 5x de Canal House Special!
11x de grootste frustraties van woningzoekers
Wat?! Dit Schotse eiland is te koop voor €280.000

Kleuren kiezen in huis is al moeilijk genoeg. Gelukkig liepen we tijdens de Dutch Design Week Tamara van Roij tegen het lijf. Zij heeft de Flux Rug ontworpen. Een vloerkleed gemaakt met drie drukkleuren, Cyaan, Magenta en Yellow, dat optisch van uiterlijk lijkt te veranderen. Een nieuwe manier om je woonkamer in te richten met Dutch Design.

Advertisement - Continue Reading Below

Tamara wilde van de huiskamer een levendige ruimte maken. Aangezien we in het online tijdperk leven ontwikkelde ze een vloerkleed die digitale karakteristieken meedraagt. 'Alle digitale objecten ontwikkelen met ons mee maar een meubelstuk of ander object verandert niet. De Flux Rug vangt de dynamiek van het digitale in een analoog product,' aldus Tamara.

De kleuren Cyaan, Magenta en Yellow zijn geborduurd op een lichtgrijs gemêleerd wolvilt. Door ze op een verfijnde manier te borduren ontstaat er een optische mengeling. Je kan naar het tapijt blijven staren maar hij zal er nooit hetzelfde uitzien. Zowel soorten licht (daglicht of kunstlicht) of de kijkhoek geven een ander beeld van het vloerkleed. Een authentiek product met digitale flair.