In de categorie 'moet je even zien': bizarre studio met bibliotheek midden in het bos

Boshut, fort, speel- en werkkamer inéén.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!

Vierkante betonnen muren waren nooit onderdeel van ons droomhuis. Tot we The Brain tegen het lijf liepen, ontworpen door architect Tom Kundig van Olsen Kundig architects. Het is gelegen in Seattle en de gelukkige eigenaar is Amerikaanse filmregisseur David Wild.

Hij liet The Brain bouwen met als opdracht een studio te creëren om aan persoonlijke projecten te werken. Het resultaat is de perfecte locatie om ongestoord een filmscript te schrijven, of onder te duiken voor een aantal jaar. Beide klinken best aantrekkelijk, nietwaar?!

Advertisement - Continue Reading Below

De studio werd aangebouwd aan David's huis. Key points tijdens het ontwerpproces? Een design dat zo rauw mogelijk aanvoelde zodat het gevuld kon worden door het creatieve proces wat zich er binnenin afspeelde. Very creative.

The Brain is zowel een werkruimte als fort, speelruimte en boshut. Onderdeel ervan zijn een brandweerpaal, darkroom, verborgen trap en slaapkamer. Het heeft twee grote stalen ramen aan weerszijde. Leuk detail: de betonnen behuizing lijkt vierkant, maar loopt lichtelijk kegelvormig af. Dit komt ten goede aan de akoestiek.

More From Interieur Hotspots
20 articles
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel
Wie o wie gaat er naar Kopenhagen?

Tijdens het ontwerpen zei David tegen Tom: 'Being in the studio is like being in my brain'. En zo kreeg deze studio haar aparte naam.