Hilarisch! Dit Instagramaccount ontmaskert neppe foto's van travelbloggers

De Instagrampolitie in actie.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Designliefhebbers! Deze winkels mag je niet missen volgens de redactie.
Toffe shopadressen volgens ELLE Decoration
Leer meer over de interieurs van de toekomst.
Wij geven 2x2 kaarten weg voor Frame Lab
Met de traditionele pluktuin in, hoe kan het ook anders, hartje Amsterdam
Gratis tulpen plukken in Amsterdam

Dat social media niet de ultieme waarheid vertelt weten we ondertussen. De twijfelachtigste foto's zijn echter niet van minuscule tailles en ellenlange benen, maar die van reisbloggers. Want laten we even eerlijk zijn, heb je écht op dat rotsblok boven een afgrond van tweehonderd meter geslapen? Denk 't niet.

Advertisement - Continue Reading Below

Gelukkig is daar de Instagrampolitie die deze twijfelachtige foto's tegen het licht houdt en hiermee onze vraagtekens van de tafel veegt. En dat levert prachtmateriaal op. Zoals het Instagramaccount youditnotsleepthere - dat onwaarschijnlijke foto's van reisbloggers onder de loep neemt.

Waar het idee vandaan kwam? Eigenaar Luisa vertelt aan Field Magazine dat ze aan het kamperen was met een vriendin die opperde hun tent op een bepaalde plek neer te zetten voor de perfecte foto. 'People do that all the time!' Tijd om actie te ondernemen dacht Luisa. Wat begon als een grap is nu uitgegroeid tot een Instagramaccount met 110.000 volgers.

Verder tipt Luisa ook de drie grootste fotografische cliché's die je sowieso ooit voorbij hebt zien komen. Moesten we stiekem wel om grinniken:

1. De urenlange sluitertijd in combinatie met tentverlichting

2. Héél dicht op het water kamperen

3. Een hangmat op de meest onlogische plekken