Je kunt deze sauna in de vorm van een gouden ei bezoeken

Tijd om de stress van de feestdagen van je af te zweten.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Donkere dagen, koud weer en vermoeidheid na de feestdagen. Dat vraagt om... wijn, én een saunabezoek. Natuurlijk kun je een spa in Nederland bezoeken en daar je buurman proberen te ontlopen, maar beter vertrek je naar het hoge noorden en plan je een GRATIS saunabezoek in dit gouden ei. Stuk orgineler als je het ons vraagt.

Advertisement - Continue Reading Below

Deze futuristisch uitziende sauna heeft een dito flitsende naam. De SOLAR EGG is ontworpen door Mats Bigertand en Lars Bergström van Studio Bigert & Bergström en staat in het Zweedse plaatsje Kiruna. De SOLAR EGG is een openbare sauna voor alle inwoners.

De vorm van het ei is een bewuste keuze: het symboliseert de wedergeboorte van Kiruna na de stedelijke transformatie die de stad is ondergaan. De sauna is vijf meter hoog en vier meter breed en bestaat uit 69 losse componenten die in en uit elkaar te halen zijn. De warmte komt van een centrale brandhaard.

Tijd voor een saunabezoek.

Wist je trouwens...

...dat naar de sauna gaan goed is voor je gezondheid! Wie regelmatig een bezoek inplant heeft 30% minder kans om verkouden te worden. Dit omdat je je lichaam traint in het vernauwen en verwijden van de bloedvaten.

...dat er verschillende sauna's zijn, met een enorme temperatuurverschillen? Zo heb je droge sauna's waar de temperatuur kan oplopen tot 90 graden of 'natte' sauna's waar de temperatuur niet hoger dan 50 graden komt - tenminste, als je zonder krokant korstje thuis wilt komen.