Pablo Escobars huis is omgetoverd tot boetiekhotel

Slapen als el Patr贸n.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Designliefhebbers! Deze winkels mag je niet missen volgens de redactie.
Toffe shopadressen volgens ELLE Decoration
Leer meer over de interieurs van de toekomst.
Wij geven 2x2 kaarten weg voor Frame Lab
Met de traditionele pluktuin in, hoe kan het ook anders, hartje Amsterdam
Gratis tulpen plukken in Amsterdam

Als je een beetje opgelet hebt bij Narcosweet je dat Pablo Escobar eigenaar was van tientallen huizen. Dat, en een geschat vermogen had van 30 miljard dollar (30.000.0000.000), wat hem de bijnaam the king of coke opleverde. Overigens was hij waarschijnlijk ook the king of elastics : Pablo gaf 2500 dollar per maand aan elastiekjes uit om dit vermogen te bundelen. Facts.

Goed, terug naar zijn huizen. Bij Pablo's dood in 1993 kwam veel van zijn vastgoed leeg te staan. Een van deze huizen werd door Lio Malca, een New Yorkse kunsthandelaar, opgekocht en omgedoopt tot vijfsterrenhotel. Casa Malca is na een recente uitbreiding nu te boeken vanaf 500 dollar per nacht.

Advertisement - Continue Reading Below

Casa Malca is gevestigd in Tulum, een kustplaats in het zuidoosten van Mexico. Het hotel telt 41 kamers, heeft de zee als voortuin en de jungle als achtertuin en een 350 graden dakterras om dit alles te bezien. Behalve een nachtje slapen kun je ook genieten in het restaurant dat een menu voert dat een met moderne mix is van de Europese en Yucataanse keuken.

Het hotel belooft een walhalla voor kunstliefhebbers te zijn: 'Mr. Lio Malca is an art collector with galleries in NY and Ibiza. Casa Malca is an extension of his galleries so along with its unique decoration you can find artworks and experience it in an alternative way to normal galleries.'

Dat ziet er zo uit:

Wij zien onszelf wel aan dat zwembad liggen.