Dit is de ultieme bestemming om de kou te ontvluchten

En dan heb je nog niet eens binnen gekeken.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

Als we de weermannen moeten geloven, dan wordt het deze week koud, héél koud. Tijd om je koffer te pakken naar een warme bestemming! Of, als je écht niet op reis kan, tijd om even weg te dromen naar een zonnig oord. Wij hebben de perfecte droomlocatie voor je gevonden.

Advertisement - Continue Reading Below

Want wie wil dat nou niet: dobberen in een zwembad met uitzicht op zee én een vulkaan. Het kan allemaal in Porto Fira Suites:

een hotel gelegen aan de steile klif van Caldera in Santorini, in Griekenland. Interior Design Laboratorium (IDL) nam onlangs de renovatie op zich. Het doel van het ontwerpteam was om het stille en mystieke van Santorini terug te laten komen in de suites. En hé, is dat even goed gelukt.

Het team haalde zijn inspiratie voor de renovatie uit de geschiedenis van het gebouw. Het oudste deel van het hotel, diende vroeger namelijk als klooster. Het ontwerp van het hotel moest hier dan ook volledig op aansluiten.

'Ons doel was om pure eenvoud te combineren met robuuste materialen, zoals hout en metaal,' zegt Stamos Hondrodimos, directeur van IDL. Het merendeel van de meubels, deurkozijnen en andere decoratieve elementen werden op maat ontworpen.

Advertisement - Continue Reading Below

De geperforeerde zwarte deuren van de kleerkasten, gemaakt van Weens stro en gezandstraald eiken, zijn een knipoog naar de biechthokjes die zich in de kloosters bevonden.

Ook de hanglampen, handgemaakt van zwart touw, zijn een subtiele hint naar de Griekse rozenblaadjes.

Oké, wegdromen is gratis, daadwerkelijk boeken natuurlijk niet. Misschien iets te vieren binnenkort? Je boekt al een suite vanaf € 187, 50 per nacht.

Boeken kan hier >

Bron: Yellowtrace