Wat? In deze stad staat een kopie van de Eiffeltoren

En de gelijkenis is zéér treffend.

Meer van Interieur Architectuur
20 articles
Dit huis is maar twee meter breed
Wow! Dit wordt de gaafste concerthal ter wereld
Dit-charmante-huis-van-8-m2-!-was-ooit-een-washok
Van washok naar huis: bekijk deze 8m2 tellende won

Parijs staat bekend als een van de meest romantische steden ter wereld; vinden wij ook. De Chinezen, die zijn het daar ook helemaal mee eens. En wat doe je dan? Namaken natuurlijk. Voilà, hier het resultaat.

Advertisement - Continue Reading Below

Tianducheng, gelegen in de buitenwijken van Hangzhou, is de naam van de 'stad' waar de nieuwe Eiffeltoren is herrezen. De Chinezen begonnen met de bouw van de replica in 2007. En niet alleen de Eiffeltoren werd in Tianducheng geplaatst. Er werd zelfs een compleet plein uit de grond gestampt, genaamd - hoe toepasselijk - de Champs d'Elysées. Iedereen die er heeft rondgelopen zegt hetzelfde: het is net of je in Parijs bent.

De Eiffeltoren in Hangzhou is maar een derde van het originele exemplaar in Parijs, maar hij lijkt wel sprekend. De huizen in Haussmann-stijl maken het plaatje compleet. Op het centrale plein is Champs d'Elysees staat daarnaast ook een replica van de Parijse fontein Jardin du Luxembourg.

Nu kun je je afvragen: waarom wordt zo'n Franse hoofdstad in vredesnaam nagebouwd? Het idee was vermoedelijk dat mensen die duizenden kilometers van Parijs af wonen het leuk zouden vinden om de Parijse sfeer te ervaren, maar dan dichterbij. En de Chinezen zijn echt niet de enige: denk maar aan de kopie van de stad Londen in Shanghai.

Het is te hopen dat het binnenkort wat drukker wordt in Tianducheng, want tot nu toe lijkt de plek meer op een Parijse spookstad. Tianducheng ligt namelijk op oud landbouwterrein en er wonen maar een handjevol mensen. Volgens Business Insider zal dat wellicht veranderen wanneer er meer wegen worden aangelegd. Wordt vervolgd, dus.

Bron: ELLE Decor