Milaan, here we come

‘Ontwerp een meubelstuk met als thema ‘Recycle’. Dat was de vraag die studenten meubeldesign van het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch kregen voorgelegd. De vijf beste ontwerpen worden tentoongesteld op de meubelbeurs ‘I Saloni Milano’ in Milaan.

De studenten interpreteerden het thema allen op hun eigen manier: met gerecyclede materialen, maar ook bestaande ontwerpen of concepten werden hergebruikt. De inzendingen werden beoordeeld door een deskundige jury, waaronder ontwerper Maarten Baas.

 

DE WINNAARS
Overall winnaar is Jasper Ruijs met The Bottle Chair meubellijn, een serie meubels die uit gerecyclede plaatmaterialen zijn gefreesd met een cnc machine.In de categorie 1e jaars won Joop Peels met de Vleugeltafel, een tafel in de vorm van een vleugel, afgewerkt met superhoogglans lak. Van de 2e jaars wonnen Mireille Knaap met de Woollight; een armatuur van een tak met vervilte schapenwollen lampenkapjes. En Corné van de Laar met Old army sofa, een bankje vervaardigd uit een oude legerkist.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De winnaars onder de 3e en 4e jaars zijn Ivo Leemans met Ivlis Tavolo. Zij maakten de Kogeltafel: een zwaar eikenblad met twee gaten erin waar poten met een 'elleboog/kogel verbinding' door zijn gestoken om het blad te dragen.

 

www.kw1c.nl