Logeren bij Gast-Gastgeber

Een nachtje doorbrengen in de Culturele hoofdstad van 2010, het Duitse Ruhrgebied? Boek een bed in één van de gastenverblijven van Gast.Gastgeber, ontworpen door Jurgen Bey en Gillian Schrofer.

In leegstaande ruimtes die hun oorspronkelijke functies verloren hebben, creëerden Jurgen Bey en Gillian Schrofer tijdelijke logeerplekken. Zoals een voormalige watertoren van het station in Oberhausen, waar je op avontuur kunt in ruimtes als de bibliotheekkamer, de vazenkamer en de eetkamer, die allemaal prachtig zijn ingericht met gebruiksvoorwerpen van Nederlandse ontwerpers.

 

Hier is plek voor acht logées. Ontbijt hoort erbij, maar kan met een voucher opgehaald worden bij de warme bakker in de stationshal.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook Gastenverblijf Dortmund, gevestigd in acht leegstaande appartementen bij voormalig bierbrouwerij Dortmunder U, is een aanrader. De appartementen zijn ingericht als ware stijlkamers, met meubels en voorwerpen van Nederlandse designers vanaf de jaren '20.

 

NOG MEER DUTCH DESIGN
Op verschillende plaasten duiken de podium-bus van kunstenaar Kevin van Braak en de ballon-tent van Lambert Kamps op, met een pop-up store waarin Dutch design te koop is.

 

Wanneer: mei t/m oktober 2010
Waar: Ruhrgebied, Duitsland
Info: www.nl-ruhr.de/gast.gastgeber