Vinken genomineerd voor Dutch Design Awards

De Nederlandse ontwerper Jeroen Vinken is met gordijncollectie Mazzo genomineerd voor de Dutch Design Awards. Het ingenieuze bloemdessin in combinatie met de ongekend lange rapporten scoort hoge ogen.

Jeroen Vinken ontwikkelde Mazzo (‘boeket’ in het Italiaans) met een computergestuurde jacquardweefmachine, een techniek die ingewikkelde weefsels mogelijk maakt. Hij startte met één ontwerp, een kleurrijk bloemdessin. Door dat ontwerp op te rekken, te vervormen, te vervagen en van kleur te veranderen, creëerde hij zeven nieuwe dessins in maar liefst 190 tinten, die sterk verschillen in intensiteit en helderheid. Ook al zijn de bloemen onherkenbaar vervormd, het verband tussen alle ontwerpen is overduidelijk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DUTCH DESIGN AWARDS
Jeroen Vinken neemt het op tegen ontwerper Bert Jan Pot en designduo Scholten & Baijings in de categorie Product Wonen. De prijsuitreiking vindt plaats op 23 oktober, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Daarna zijn alle genomineerde ontwerpen tot en met 31 oktober 2010 te bewonderen in een glazen kas op het Stadhuisplein in Eindhoven.

 

De collectie is eveneens genomineerd voor de Publieksprijs, die op 30 oktober wordt uitgereikt.

 

Stemmen kan via www.dutchdesignawards.nl/nl/stemmen.