We weten allemaal dat je als kind makkelijker vrienden maakt dan als volwassene. Of nou ja, je zegt in ieder geval makkelijker 'ja' tegen elke nieuwe potentiële vriend in je omgeving. Je hebt alle tijd van de wereld, vergeleken dan bij een volwassen leven waarin je full time werkt, en waarschijnlijk nog meer, en je je vrije uren eigenlijk heel graag wil gebruiken om je vaste vrienden te zien.

Vrienden maken is niet makkelijk

Kennelijk is er een gemiddelde leeftijd is waarop je steeds minder vaak nieuwe vrienden maakt. Die leeftijd is 25, blijkt uit dit onderzoek. Volgens het onderzoek piekt je telefoongebruik op je 25e, en daarna bouw je alleen maar af.

Voor die conclusie werd gekeken naar het telefoongebruik van 3,5 miljoen mensen in Engeland. Daaruit bleek ook dat 25-jarige mannen gemiddeld met 19 mensen regelmatig in contact blijven, terwijl dat aantal voor vrouwen ietsje lager ligt: 16 mensen.

Jep: mannen hebben gemiddeld meer vrienden on the go dan vrouwen.

Meerdere vrienden tegelijk?

Een andere conclusie die je kunt trekken, is dat je na je 25e vrienden verliest, of in ieder geval kritischer wordt over wie je in je inner circle wil. We stoppen met 'socially promiscuous' zijn, zoals Robin Dunbar, professor psychologie aan de University of Oxford, het stelt, want we willen meer tijd investeren in de mensen die belangrijk voor ons zijn.

Of, dat kan ook: hoe ouder we worden, hoe minder belangrijk we het vinden om populair te zijn. Wat de reden ook is: je hoeft niet te stressen als je op je 25e geen grote kring om je heen hebt. Dat betekent namelijk dat je kwalitatief contact kunt opbouwen en onderhouden met de vrienden die je wél hebt.

Bron: ELLE Australië