Selfies zijn slecht voor je relatie, blijkt uit onderzoek

En dit is de reden.

Ja, echt. Die selfie die jij onschuldig je Instagram-feed op slingert, kan je relatie met je lief op den duur schaden. Dat is de conclusie van dit onderzoek, gepubliceerd in Telematics and Informatics.

In het onderzoek werd over een periode van twee jaar gekeken naar het social media-gebruik van 305 volwassen in een relatie. Wat bleek: hoe frequenter het social media-gebruik en hoe meer selfies, hoe jaloerser de partners werden.

Advertisement - Continue Reading Below

Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste geef je bij een overload aan selfies veel aandacht aan een scherm; aandacht die ook naar je partner had kunnen gaan. Ten tweede geef je met veel social media-gebruik en zorgvuldig gekozen selfies je 'online persona' vorm; je identiteit voor de buitenwereld. Hoe 'mooier' je online presence, hoe aantrekkelijker je wordt voor anderen, hoe groter het potentieel aan flings.

Kleine kanttekening: het onderzoek keek niet naar issues binnen de relatie zelf, en 305 volwassen is geen enorme groep mensen. Maar toch; we hebben inmiddels genoeg onderzoeken gelezen om te weten dat 't een stuk gezonder is om niet de hele tijd met je scherm en social media bezig te zijn.

 yes seinfeld true kramer correct GIF

Bron: ELLE Australië