Wil jij graag een relatie? Lees dan over de 37%-regel

Liefde schijnt te maken te hebben met getallen.

Dat liefde bepaald kan worden door getallen en percentages is toch een beetje lastig te geloven. Maar volgens wetenschapper Tom Griffiths kun je het beste je nieuwe relatie kiezen gebaseerd op de '37%-regel'.

De... wat? Yes, we leggen het je even uit. Volgens Tom is het slim om 37% van je totale opties af te gaan, waarna je de eerste optie kiest die beter is dan alle opties ervoor. Voorbeeld: je ziet een lange boulevard (1 km) met gezellige strandtentjes. Dan kun je het beste 370 meter lopen, goed kijken wat je daar aantreft en vervolgens het eerste strandtentje induiken dat er leuker uitziet dan die aan de eerste 370 meter boulevard.

Advertisement - Continue Reading Below

Zo stelt Tom ook dat wanneer je een leuke man of vrouw zoekt, je het beste 37% van het aanbod door kunt spitten (op Tinder of Happn bijvoorbeeld) om vervolgens de eerste jongen te kiezen die leuker is dan die eerste 3%. Wij denken vooral: hoe weet je nou hoe groot het aanbod is?

Een beetje vergezocht klinkt het allemaal wel. Maar ja, volgens de wetenschap dus een uitstekende theorie. Misschien kun je 'm beter loslaten op tijd: als je 100 dagen hebt om een nieuw huis te vinden, zoek dan 37 dagen en kies vervolgens het eerste huis dat beter is dan degene die je de eerste 37 dagen hebt gezien. Dat lijkt ons een beter gebruik van deze regel. En dan laten we liefde gewoon lekker over aan het lot.