De 4 vragen die je absoluut NIET moet stellen op een eerste date

En 5 vragen die je juist wél wilt stellen.

Meest gelezen

Een eerste date is best heel lastig. Je wil hem/haar leren kennen, maar je wil niet dat het lijkt alsof je diegene interviewt. Daarom willen we je een handje helpen door 5 tips te geven over vragen die wel kunnen en 4 die niet kunnen.

De vijf die goed uitpakken:

1. Wat is je droombaan?

Naar iemands droombaan vragen is een prima alternatief voor het vragen naar haar huidige baan. Misschien vindt hij/zij haar huidige baan namelijk wel vreselijk, maar door naar haar droombaan te vragen zie je waar zijn/haar ambities liggen.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Wat is het beste wat je de afgelopen tijd hebt gelezen?

Net iets anders dan normaal en geeft je inzichten in wat hij/zij leuk vindt. En als je date niet leest, dan weet je gelijk dat dat een afknapper is.

Meest gelezen

3. Waar ben je naar opzoek in een relatie?

Het klinkt wellicht een beetje cliché, maar niemand wil zijn tijd verdoen. Hierdoor weet hij/zij ook gelijk wat jij wil en heb je later geen problemen hierover.

4. Heb je broertjes of zusjes?

Door over zijn/haar familie te vragen, voelt je date zich meteen op haar gemak. Bovendien weet je zo meer over zijn/haar achtergrond. Je kunt het dan hebben over waar hij/zij is opgegroeid en misschien heb je zo wel meer raakvlakken dan je had verwacht.

5. Wat is je leukste vakantiebestemming?

Vragen over de reizen die hij/zij heeft gemaakt zal jullie allebi zeker in een goede stemming brengen. Iedereen houdt van vakanties, dus hier kun je het vast een tijdje over hebben.

En de vier die je moet vermijden:

1. Hoe lang ben je al single?

Niet naar vragen. Het lijkt misschien een goed idee, maar het herinnert hem/haar alleen maar aan vorige relaties en niet aan jou. Bovendien kan er zomaar een ex tussen zitten waar je niet aan kunt tippen. Geen goed plan dus.

2. Wie zou er bij je droomdiner aanwezig zijn?

Ja, deze vraag is ook cliché, maar dan niet op een goede manier. Het is gewoon een beetje saai. Bovendien is het lastig om serieus te antwoorden. Waarschijnlijk ken je een aantal mensen van zijn/haar lijstje niet of probeert je date er te serieus op te antwoorden.

3. Zullen we volgende week weer op date?

Aan de situatie kun je het al aflezen, dus de vraag hoef je niet te stellen. En als je het niet zeker weet, dan is het antwoord nee.

4. Op wie heb je gestemd?

Politiek mengen met een eerste date is vragen om problemen. Je bent het of met elkaar oneens of je komt enorm saai over. Beide wil je niet hebben.

Bron: Esquire NL