Dit is volgens wetenschappers de pijnlijkste soort break-up

We kennen helaas allemaal wel iemand die dit heeft meegemaakt.

Op wat voor manier het ook gebeurt, een break-up is nooit leuk. Toch hebben wetenschappers nu onthuld wat de pijnlijkste manier is om uit elkaar te gaan. De uitkomst is helaas geen grote verrassing.

Uit een onderzoek van de Cornell University blijkt dat aan de kant worden gezet voor iemand anders, veel pijnlijker is dan een break-up waarbij geen derde persoon betrokken is.

Bij het onderzoek om uit te vinden welke soort break-up het pijnlijkste is, werden 600 mensen ondervraagd. Tijdens een van de experimenten werden een man en twee vrouwen (die samenwerkten met de onderzoekers) bij elkaar geplaatst. Een vrouw werd gevraagd om een partner te kiezen om te helpen een puzzel op te lossen en soms koos de vrouw de andere vrouw, in plaats van de man.

Advertisement - Continue Reading Below

Onderzoekers bespraken op welk moment de deelnemers van het onderzoek zich het meest afgewezen voelden. De uitkomst? Bij elk experiment voelden mensen zich slechter wanneer iemand anders werd gekozen in plaats van henzelf, helemaal in vergelijking met wanneer er niemand in hun plaats werd gekozen.

'Dit komt misschien omdat zo'n afwijzing leidt tot een vergroot gevoel van uitsluiting en het gevoel er minder bij te horen,' concludeert een van de auteurs van het onderzoek.

Dus ja, verlaten worden voor iemand anders is officieel de ergste manier om uit elkaar te gaan.

Dacht je dat jouw break-up ellendig was? Lees dan dit >

Bron: Cosmopolitan UK