Face, Facial expression, Nose, Mouth, Chin, Lip, Head, Cheek, Close-up, Jaw,

Walgen van iemand z'n eetgeluiden is een beetje zoals je aan iemands spelfouten storen: je weet dat je gelijk hebt, maar toch voelt het lullig er iets van te zeggen.

Maar sommigen stellen zich écht niet aan als ze eetgeluiden net wat minder goed trekken dan de rest van de groep; er bestaat namelijk zoiets als misofonie.

Lang was hier weinig onderbouwing voor, maar afgelopen jaar brachten Britse wetenschappers daar verandering in; uit hun onderzoek bleek dat dat de hersens van mensen met misofonie zo complex zijn dat de reactie die zij hebben op bepaalde geluiden erg logisch is. De 'overdreven' emotionele reactie die iemand krijgt bij het horen van gesmak, is dus helemaal niet zo overdreven.

ONDERZOEK

Twintig proefpersonen mét misofonie en twintig proefpersonen zonder misofonie lagen onder de loep. Zij kregen een reeks geluiden te horen terwijl ze een MRI-scan ondergingen.

BOOS!

Uit de resultaten, die gepubliceerd werden in Current Biology, bleek het volgende: het deel van de hersenen dat gevoel koppelt aan emoties, is overactief bij mensen met misofonie. 'Zij gaan over de rooie bij het horen van bepaalde geluiden,' vertelt een dokter van Newcastle University. 'Meestal reageren ze met woede.'

Kijk. Eindelijk erkenning voor je gegronde woede over de worteletende treinreiziger naast je.

giphyView full post on Giphy

Bron: ELLE Eten