Zo schrijft Europa over het Nederlandse vrouwenteam

En 4 andere dingen die je dag gaan maken.

Meest gelezen

Het is ze GELUKT! De Oranje Leeuwinnen hebben zondag het Europees Kampioenschap op hun naam geschreven, en schrijven daarmee historie. In 1988 deden de mannen het voor het allereerst (en tot nu toe, ook het allerlaatst), zondag deden de vrouwen het onvoorstelbare: de beste zijn in Europa. Gaan we nu voor je opsommen hoe het buitenland over onze vrouwen schrijft, want daar word je geheid vrolijk van. Let maar op. Oh, en over één ding zijn ze het eens: de finale was thrilling.

Advertisement - Continue Reading Below

The Telegraph:

Meest gelezen

BBC:

The Guardian:

Advertisement - Continue Reading Below

The Standard:

Daily Mail:

Advertisement - Continue Reading Below

The Independent:

Meest gelezen

Apetrots word je ervan, niet?


Hebben we het nog niet over gehad, is wel gebeurd: de rode buzzcut van Jaden Smith. Van dit...

King Kong Don Louis Vuitton ||| #BATMAN

A post shared by Jaden Smith (@c.syresmith) on

... naar dit...

Advertisement - Continue Reading Below

... naar dit:

Jaden Smith, je maakt mensen vrolijk met je haar.


Ondertussen mag Jessica Alba vaart gaan maken met de naam voor haar baby, en niemand minder dan Jimmy Fallon schiet haar te hulp. Er is één regel: de naam moet met een 'H' beginnen, net zoals de namen van haar andere dochters, Haven en Honor. Op play:


Nog meer blij nieuws: déze foto zorgde ervoor dat de Portugese Lília Sofia Pereira Aleixo Lobão nu de wereld over mag reizen.

Advertisement - Continue Reading Below

Die wereldreis wordt haar geschonken door Canon, die op zoek ging naar een nieuwe 'Storyteller'. Met de hulp van muzikant, artiest en storyteller Zoë Kravitz werd uit alle inzendingen een winnaar gekozen. Kravitz over waarom juist Lobão werd gekozen:

'Ik heb deze foto gekozen, omdat het mijn nieuwsgierigheid opwekte. Ik wilde meer weten over dit moment en het verhaal dat erachter zit. Het is een eenvoudig, oprecht en fascinerend verhaal.'

Lobão schoot de foto in het kleine Portugese dorpje Avieiros, dat gebouwd is van houten huisjes, waarin mensen leven van de lokale visvangst. Lobão werd zo opgenomen in de plaatselijke cultuur, dat ze in de huisjes thuis werd uitgenodigd en dit soort onbewaakte momenten kon vastleggen.

Meest gelezen

De wedstrijd van Canon zelf is er ook een om blij van te worden: hij is afgelopen mei bedacht als reactie op een ontwikkeling waarin meer foto's dan verhalen worden gedeeld. Het fotografiemerk roept middels de wedstrijd mensen op om de kunst van storytelling in ere te herstellen; iets wat Lobão nu dus een jaar lang mag doen, op kosten van Canon.

Gefeliciteerd en happy traveling, Lobão! Volg haar hier.


Tot slot is Lorde's nieuwe video voor Perfect Places uit. Perfect Places is qua nummer gewoon heel erg Lorde, zoals het nieuwe album van Lana del Rey weer heel erg Lana del Rey is (en da's ook gewoon fijn, dat je weet wat je kunt verwachten), maar qua styling is het wel volwassener. We zien een beetje Jacquemus, een beetje Beyoncé à la Lemonade, een beetje The Notebook. Fris is het, in ieder geval. Kijken: