De meest opmerkelijke momenten van het Gouden Televizier-Ring Gala 2016

De Mark Rutte-imitatie was tenenkrommend. Maar Chantal Janzen reageerde - uiteraard - briljant.

Meest gelezen

Gisteravond werden dé Nederlandse televisieprijzen uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2016. Dit zorgde voor heel wat aandoenlijke momenten (de vader van Floortje Dessing) maar er kwamen ook aardig wat ongemakkelijke langs. Daarom, voor wie het gemist heeft, de meest opmerkelijke momenten van het Televizier-Ring Gala op een rij.

1. DE MARK RUTTE-IMITATIE

Om maar meteen met hét tenenkrommende moment van de avond te beginnen: de Mark Rutte-imitatie van Remko Vrijdag. Het was niet grappig. Het duurde lang. Hij maakte een stomme grap over Chantal Janzen die nog geen Linda de Mol was. Vreselijk. De gezichten in de zaal spraken dan ook boekdelen en op Twitter ging het los:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

'Mark Rutte' mocht de prijs voor beste presentatrice uitreiken, die werd gewonnen door 'onze' ELLE Personal Style Awards-winnares Chantal Janzen. En dat kwam goed uit, want zij zette de imitator meteen even briljant op z'n plaats.

Toen 'Mark Rutte' ook tijdens haar moment 'grappen' begon te maken, reageerde Chantal gevat met 'nou, genoeg gelachen'. BRIL-JANT. Bijna net zo goed als die 'wat kan ze hockey'en hè'.

Advertisement - Continue Reading Below

Dank u, Chantal (vanaf 11.26):

2. ENZO KNOL BLIJFT MAAR VLOGGEN

YouTuber Enzo Knol mocht de prijs voor beste jeugdprogramma, de Gouden Stuiver, uitreiken en kwam al vloggend het podium op. Leuk voor een minuutje, maar de goede man bleef tijdens zijn héle speech vloggen (irritant) waardoor-ie ook nog eens zijn tekst vergat. Het is niet jouw moment dude, leg.die.camera.neer.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Niet dat ik tegen vlogs ben, een heerlijke tijdsbesteding zelfs, maar dit was too much. Kijk zelf maar:

3. ZOVEEL LIEFDE VOOR ELLIE LUST

Politiewoordvoerder en etherdicipline-icoon Ellie Lust was erbij! Ze mocht de award voor Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice uitreiken en deed dat met flink wat spot-on grappen over de politie (het kan dus wel) en 'n heerlijke nuchterheid. Ze was trouwens door Mart Visser gekleed:

Advertisement - Continue Reading Below

4. LIEFSTE MOMENT: DE VADER VAN FLOORTJE DESSING

Het bleek de grote avond van Floortje Dessing die met haar prachtshow, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, dé Televizier-Ring won. Maar het meest aandoenlijke? Haar 87-jarige vader. Niet alleen had hij een tranentrekkend lief filmpje voor zijn dochter opgenomen, hij zat ook in de zaal te klappen en te juichen. Een zwangere Lieke van Lexmond hield het daardoor niet droog:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

5. JAN SMIT EN ART ROOIJAKKERS = GEEN GOUDEN COMBI

Jan Smit en Art Rooijakkers waren de presentatoren van de avond en deden dat prima. Het is immers een lastig programma met een tough crowd. Maar de combi Art en Jan? Niet de beste. Van ongemakkelijke autocue-momenten die gemist werden tot grappen die totaal niet aansloegen; dat mag de volgende keer anders.

6. FAMKE JANSSEN WAS EVEN OVERGEVLOGEN

Neerlands Hollywood-ster Famke Janssen was even in Nederland om de prijs voor beste acteur tijdens het Gala uit te reiken. Thom Hoffman won, maar ik vond Famke de ster, die lekker zelf de draak stak met haar Amerikaanse accent:

7. DUA LIPA TRAD OP

Het had een hoogtepunt moeten zijn, maar was het niet: Dua Lipa. De Britse zangeres deed haar nieuwe nummer - altijd lastig qua het publiek meekrijgen - en had er niet echt veel zin in. Net als het publiek. #awkward: