De NPO zond gisteren een programma uit waarin een 'spel' genaamd 'dik of zwanger' werd gespeeld

WTF.

Meest gelezen

We hebben de letters WTF al veel te vaak moeten gebruiken sinds de verkiezing van Donald Trump eind vorig jaar, en vandaag prijken ze ook weer boven een artikel. Wat is er aan de hand? Bij de NPO vonden ze het nodig om een programma uit te zenden waarin het 'spel' 'Dik of Zwanger' werd gespeeld. En ja, dat was net zo erg als het klinkt.

Het 'komische spelprogramma' Neem je Zwemspullen Mee (KRO-NCRV) was gisteravond op tv en daarin gaan Klaas van der Eerden en Pepijn Gunneweg de strijd met elkaar aan tijdens allerlei verschillende 'absurde' spelletjes, samen met een bekende gast. Maar dat je zó laag kunt zakken...

Advertisement - Continue Reading Below

Lekker bodyshamen

Zo'n twintig minuten het programma in, mijmeren de mannen over 'hoe gênant het wel niet is als je aan een vrouw vraagt wanneer ze is uitgerekend, en ze dan niet zwanger blijkt te zijn'. En tadaaa, daarom komen ze met het spel: 'Dik of Zwanger'.

GIF
Meest gelezen

Nu moeten mensen zo onderhand weleens weten dat het nooit oké is om te vragen aan een vrouw of ze zwanger is (NOOIT. Als ze het je wil vertellen, vertelt ze het je wel) en dat je er dan ook nog eens een walgelijk/misselijkmakend/smakeloos/totaal niet grappig spel van durf te maken... Wow.

Het ging als volgt. Een vrouw nam plaats op een ronddraaiend plateau(!!!) waarna de mannen moesten beoordelen of ze dik of zwanger was.

GIF

Tijdens hun belangrijke beslissing over 't feit of deze vrouw dik of zwanger is, maken ze babygeluiden 'om te kijken of haar borsten dan misschien gaan lekken' en wordt er smakelijk gelachen terwijl de vrouw maar ongemakkelijk ronddraait voor 't publiek.

Advertisement - Continue Reading Below

WAL-GE-LIJK.

Je kunt het fragment hier terugzien (vanaf ongeveer 20 minuten).

Echt of Nep?

Dacht je dat het niet veel erger kon? Wij ook niet. Maar dat kon blijkbaar toch. Zo gingen ze nog even door en kwam er een man langs die beoordeeld moest worden op 't feit of-ie Pool of Stucadoor was en een man die Nederlander of Duitser moest zijn (met alle Hilter-grappen van dien). Als laatste kwam er nog een vrouw aan bod, waarvan ze moesten gokken of haar borsten echt of nep waren. Ha! Gezellig!

GIF

En hoe stom de categorieën 'Pool of Stucadoor' en 'Duitser of Nederlander' ook waren, toch opvallend dat zodra er een vrouw het podium opkwam, haar lichaam beoordeeld moest worden. Bij de 'Echt of Nep'-vraag halen ze het zelfs in hun hoofd om al kwijlend te vragen of ze 'er even aan mogen voelen', waarop de vrouw gelukkig resoluut 'nee' zegt.

GIF
Advertisement - Continue Reading Below

Veel kritiek

Gelukkig krijg het programma veel kritiek en op Twitter spreken velen hun walging uit over het segment - niet in de minste plaats omdat deze crap van ons belastinggeld wordt gemaakt:

Meest gelezen

'Losers of Eikels'? Allebei.