Gaat dat zien: vier ijzersterke films met kick-ass vrouwelijke hoofdrollen

Voor deze films rennen wij dit najaar naar de bioscoop.

Meest gelezen

Heel verleidelijk om met dit herfstweer in bed te blijven liggen met je Netflix en geurkaars, maar we raden je dringend, zéér dringend aan naar je dichtstbijzijnde bioscoop te racen voor een van deze films. Waarom? Vijf te gekke verhalen met vrouwen in a-typische hoofdrollen, allemaal zo veelbelovend dat we bijna niet kunnen kiezen. Ontroerend, raar, inspirerend, ijzersterk. Komen ze:

Mother!

Advertisement - Continue Reading Below

De trailer zal je niet zijn ontgaan, en ons geeft-ie nachtmerries: Jennifer Lawrence en haar man (Javier Bardem) krijgen ongenode gasten en het ziet ernaar uit dat ze blijven plakken. Veel vuur en bloed, Michelle Pfeiffer is ijzingwekkend, Jennifer trekt haar eigen hart uit haar borst: wij kunnen niet wachten. Geregisseerd door Darren Aronovsky, die je ook kent van Requiem for a Dream en Black Swan (en tevens de huidige date van J-Law). Draait vanaf 14 september in de bioscoop.

Meest gelezen

Patti Cake$

De 23-jarige Patricia Dombrowski heeft liever dat je haar Patti Cake$ of Killa P noemt, want ze droomt van een carrière als succesvolle rapper. Probleem: ze woont in een ministadje in New Jersey, heeft geen geld, geen publiek en wordt niet serieus genomen. Nadat je deze hebt gezien lijkt jouw komende werkweek echt een fluitje van een cent. Genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Filmfestival, en nu in de bioscoop.

Una mujer fantástica (A Fantastic Woman)

Geloof ons, deze wil je écht zien. Serveerster en danseres Marina en de twintig jaar oudere Orlando zijn al jaren smoorverliefd, maar als hij plotseling overlijdt staat Marina's leven op losse schroeven: zijn familie laat haar niet toe op zijn begrafenis omdat ze transseksueel is. Mocht je nog vooroordelen hebben over transseksualiteit, dan worden die keihard getackeld in dit intieme, ontroerende portret van een rouwende vrouw.

The Beguiled

De nieuwste van Sofia Coppola (The Virgin Suicides, Marie Antoinette) met een waanzinnige cast: Elle Fanning! Nicole Kidman! Kirsten Dunst! Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog arriveert er een gewonde soldaat (Colin Farrell) bij een meisjesinternaat. De eenzame vrouwen laten hem binnen, en vanaf dat moment is het menens. Vanaf 7 september kun je deze gaan bekijken.

The Devil Wears Prada had een compleet andere film kunnen zijn >