Na 7 seizoenen weten we eindelijk de geheime betekenis achter Daenerys' vlechten in 'Game of Thrones'

Hoé hebben we dit kunnen missen?!

Meest gelezen

We weten inmiddels wel dat de mensen achter Game of Thrones ervan houden om zo ongeveer in ieder shot een geheime betekenis te verstoppen. Dus hoe hebben we deze, in de befaamste coupe van de show, dan kunnen missen?!

Welnu, niet voor veel langer, want het web heeft eindelijk de geheime betekenis achter de uitgebreide vlechten van Daenerys' ontrafeld.

In seizoen 1, zien we hoe Dany door haar gemene broer, Viserys, verkocht wordt aan de Dothraki. In één scène geeft hij zijn zusje een standje omdat ze zich aanpast aan de Dothraki-cultuur en maakt hij een opmerking over hoe ze 'het haar van hem binnenkort wel zal proberen te gaan vlechten'.

Advertisement - Continue Reading Below

Dany's comeback? No way — in de Dothraki-cultuur mogen alleen mensen die overwinningen hebben gehad vlechten dragen en dat is bij Viserys niet het geval.

Dit is de betreffende scène, als kleine opfrisser:

Meest gelezen

Wat heeft dit dan te maken metDaenerys' haar? Welnu, gedurende de zeven seizoenen zijn haar vlechten een stuk ingewikkelder en uitgebreider geworden. Er zijn meer vlechten bijgekomen, omdat ze steeds meer overwinningen heeft gehad:

Dany's braids/victories 😍 {the lower pic i used from @thedaenerys ❤️}

A post shared by Game Of Thrones (@gameofthroness._) on

Het is een prachtige manier waarmee Dany de Dothraki-cultuur (en dus haar grote liefde, Khal Drogo) eert. Nu is echter de grote vraag: zal Dany, nu ze ook aardig wat gevechten heeft verloren, haar haren moeten afscheren, net als Cersei?

Bron: Elle UK