15 Netflix Original-series die je zeker wilt kijken

De streamingdienst staat vol met goede series, die je wellicht nog niet hebt ontdekt.

-

Advertisement - Continue Reading Below

1 Girlboss

Het verhaal van Girlboss is losjes gebaseerd op de autobiografie #Girlboss van Sophia Amoruso (in de serie gespeeld door Britt Robertson)die op haar tweeëntwintigste begon met het verkopen van vintagekleding op eBay en die webshop wist uit te breiden tot het succesvolle Nasty Gal. 

Advertisement - Continue Reading Below

2 Fuller House

Fuller House, een van Netflix' populairste sitcoms, is de spin-off van het populaire Full House uit de jaren negentig waarin je de avonturen van de Tanner-familie volgt. De meeste originele castleden (met uitzondering van Mary-Kate en Ashley Olsen die Michelle Tanner vertolkten) kropen terug in hun rol. 

Advertisement - Continue Reading Below

3 Santa Clarita Diet

Misschien wel de gekste serie op de streamingdienst, maar daarom zeker niet slecht. In de horrorkomedie Santa Clarita Diet wordt het dagelijkse leven van het gezin van Sheila (Drew Barrymore) volledig overhoop gehaald als ze het Santa Clarita Diet introduceren een soort van Paleo-dieet voor zombies, maar dan met menselijk vlees.

Advertisement - Continue Reading Below

4 Love

Met de serie Love sloeg Netflix een hele nieuwe weg van romcom-series in. We volgen de disfunctionele relatie van Mickey (Gillian Jacobs) en Gus (Paul Rust), twee tegenpolen die stiekem toch niet zonder elkaar kunnen. De eerste twee seizoen van de romantische komedie staan al op Netflix en een derde werd besteld. 

Advertisement - Continue Reading Below

5 The Get Down

Jammer genoeg niet verlengd voor een tweede seizoen maar de muzikale dramaserie The Get Down, geregisseerd door Baz Luhrmann (bekend van films als Moulin Rouge en The Great Gatsby), zet op een fantastische wijze de geschiedenis van de hiphipcultuur in New York City neer. 

Advertisement - Continue Reading Below

6 Easy

Wél vernieuwd voor een tweede seizoen is de komedie EasyDe serie (inclusief grote namen als Orlando Bloom, Dave Franco en Emily Ratajkowski) volgt iedere aflevering een ander koppel uit Chicago in hun ervaringen met liefde, seks, technologie en cultuur.

Advertisement - Continue Reading Below

7 Grace and Frankie

Jane Fonda en Lily Tomlin vertolken al drie seizoenen lang de rollen van Grace en Frankie in Grace and Frankie. De twee vrouwen zijn verre van vriendinnen maar als hun mannen aankondigen dat ze verliefd zijn op elkaar, start ook hun vriendschap en trekken ze samen in in een strandhuis. 

Advertisement - Continue Reading Below

8 Stranger Things

Stranger Things was vorig jaar dé populairste Netflix Original. De sciencefiction-horrorserie, waarvan het tweede seizoen dit jaar op Halloween zal verschijnen, speelt zich af in een klein dorpje in Amerika in de jaren tachtig. Een jongetje raakt vermist en zijn moeder (Winona Ryder) doet er alles aan om hem terug te vinden maar ze krijgt te maken met mysterieuze zaken. 

Advertisement - Continue Reading Below

9 The OA

Voor iedereen die vorig jaar al op de Stranger Things-trein was een gesprongen, is er The OAeen sciencefictionserie waarin Prairie Johnson (Brit Marling) zeven jaar nadat ze was verdwenen was uit een dorpje terugkeert met mysterieuze krachten en vijf vreemdelingen inschakelt voor een geheime missie.  

Advertisement - Continue Reading Below

10 Sense8

Als fans een Twitter-petitie opstarten omdat een serie na twee seizoen gecancelt wordt, dan moet-ie goed zijn. Sense8, een serie van de makers van The Matrix en Babylon 5, volgt acht individuen die elkaars leven ervaren via telepathie.