25 acteurs en actrices die niet kunnen stoppen met samenwerken

Van Emma Stone en Ryan Gosling tot Julia Roberts en Richard Gere.

In de filmhit van vorig jaar, La La Land, lieten Emma Stone en Ryan Gosling ons verliefd op ze worden. Maar dit gebeurde niet voor het eerst. Ze spelen namelijk in maar liefst drie films samen. En zo zijn er nog heel veel andere acteurs en actrices die, op filmgebied of in het echte leven, maar geen genoeg van elkaar krijgen.

Advertisement - Continue Reading Below

Emma Stone en Ryan Gosling

Films samen: Crazy, Stupid, Love; Gangster Squad; La La Land

Waarom ze een geweldig duo zijn: In de typische romantische komedie Crazy, Stupid, Love spat het duo in elke scène van het scherm af. En dan hebben we het natuurlijk vooral over de scène met de Dirty Dancing-lift. Daarna speelden ze samen in Gangster Squad, waar Stone de show stal in een fantastische rode jurk. Last but not least zagen we de twee in La La Land, de zwijmelmusical waar iedereen vorig jaar verliefd op werd. Geen wonder ook dat de films meerdere Oscars en Golden Globes binnenharkten.

Advertisement - Continue Reading Below

Ginger Rogers en Fred Astaire

Films samen: Swing Time, Shall We Dance, Top Hat, The Gay Divorcee, Flying Down to Rio, The Story of Vernon and Irene Castle, Roberta, Follow the Fleet, The Barkleys of Broadway, Carefree

Waarom ze een geweldig duo zijn: Dit paar stal onze harten met hun humor en hun overduidelijke chemistry op de dansvloer. Neem bijvoorbeeld deze scène uit Swing Time, Cheek to Cheek uit Top Hat of deze uit Shall We Dance en probeer eens niet verliefd op ze te worden (it's impossible).

Advertisement - Continue Reading Below

Spencer Tracy en Katherine Hepburn

Films samen: Desk Set, Woman of the Year, Adam's Rib, Guess Who's Coming to Dinner, Keeper of the Flame, Without Love, Sea of Grass, Pat and Mike, State of the Union

Waarom ze een geweldig duo zijn: Dit klassieke Hollywoodpaar was zo goed samen omdat ze je het gevoel gaven dat ze gelijken waren. Ze waren beiden even koppig als grappig. In Adam's Rib namen ze het tegen elkaar op in een rechtszaak. In Desk Set treffen ze elkaar ook op de werkvloer (let op die fantastische oude computers!). En natuurlijk leverden ze beiden een fantastische presentatie in Guess Who's Coming to Dinner, waarvoor Hepburn een Oscar won.

Advertisement - Continue Reading Below

Bradley Cooper en Jennifer Lawrence

Films samen: Silver Linings Playbook, Serena, Joy, American Hustle

Waarom ze een geweldig duo zijn: Jennifer Lawrence won een Oscar voor haar acteerwerk in David O. Russells Silver Linings Playbook uit 2012. In Coopers' en Lawrence's eerste film samen voeren ze ook meteen een zinderend dansnummer uit. In die tijd speelden de twee samen in meerdere films van regisseur Russell, zoals Joy en American Hustle, maar niet als koppel. Pas in Serena uit 2014 worden ze weer verliefd.

Advertisement - Continue Reading Below

Drew Barrymore en Adam Sandler

Films samen: The Wedding Singer, 50 First Dates, Blended

Waarom ze een geweldig duo zijn: In 2014, serenadeerde Adam Sandler Drew Barrymore, die haar tranen moest bedwingen, met een stuk van Grow Old With You uit de film The Wedding Singer. Dit gebeurde tijdens een promotour voor hun laatste film samen, Blended. Maar laten we ook 50 First Dates niet vergeten, waarin we de twee vijftig keer verliefd op elkaar zien worden. 

Advertisement - Continue Reading Below

Richard Gere en Julia Roberts

Films samen: Pretty Woman, Runaway Bride

Waarom ze een geweldig duo zijn: Pretty Woman blijft natuurlijk een klassieker, maar eigenlijk is er toch ook wel iets mis met de band tussen Roberts en Gere. Of in ieder geval de start van de relatie is wat problematisch. In Runaway Bride daarentegen, is het juist het wederzijdse respect dat het koppel zo fantastisch maakt.

Advertisement - Continue Reading Below

Penélope Cruz en Javier Bardem

Films samen:  Jamón, Jamón; Vicky Cristina Barcelona; The Counselor

Waarom ze een geweldig duo zijn: Penélope Cruz ontmoette haar future husband in één van haar eerste films, Jamón, Jamón. In 2008 zagen we ze, toen al getrouwd, weer samen in het fantastische Vicky Christina Barcelona (met Scarlett Johansson en Rebecca Hall). Daarop volgde in 2013 The Counselor, een film over drugsbaron Pablo Escobar.

Advertisement - Continue Reading Below

Tom Hanks en Meg Ryan

Films samen: Joe Versus Volcano, Sleepless in Seattle, You've Got Mail

Waarom ze een geweldig duo zijn: Voor deze twee tortelduifjes begon het allemaal met de cult classic Joe Versus the Volcano. Maar het was pas de scène bovenop het Empire State Building die hun status als favoriet filmkoppel verzekerde. Daarna brachten ze hun chemistry weer tot leven in de nu enorm gedateerde, maar schattige romantische komedie You've Got Mail. De film gaat over een e-mailromance en boekenwinkels. Dit bewijst maar weer dat het niet eens uitmaakt waar je deze twee neerzet. Succes gegarandeerd.

Advertisement - Continue Reading Below

Kate Winslet en Leonardo DiCaprio

Films samen:  Titanic, Revolutionary Road

Waarom ze een geweldig duo zijn: Herinner je je nog de iconische zinnen 'I'm flying, Jack' en natuurlijk 'I'll never let go'? De Titanic deed iedereen meteen verliefd worden op het onverwachtse koppel Jack en Rose, gespeeld door DiCaprio en Winslet. Sindsdien wachtten fans op een hereniging van de twee acteurs. Hun gebeden werden verhoord toen het koppel opnieuw samen te zien was in Revolutionay Road. Helaas wachtten de twee in deze film niet het lot waar iedereen op had gehoopt. Hoewel de film geweldig was en Winslet zelfs een Golden Globe won, hopen fans nog steeds op een film waarbij Kate Winslet en Leonardo DiCaprio wél lang en gelukkig leven. In real life zijn ze ondertussen besties geworden en gebleven sinds Titanic.

Advertisement - Continue Reading Below

Keanu Reeves en Sandra Bullock

Films samen: Speed, The Lake House

Waarom ze een geweldig duo zijn: Niet iedereen slaagt erin geweldige chemistry te hebben wanneer Dennis Hopper achter je aan zit om  je te vermoorden. Bullock en Reeves daarentegen, hadden hier helemaal geen moeite mee. Dus toen ze meer dan tien jaar later weer samenkwamen voor The Lake House, was dit enorm exciting movie news. Hoewel de film niet als klassieker geldt, was de nostalgie al genoeg om de film tot een succes te maken.