Favoriete restaurant?
Nose2Tail in een kelder in het Meatpacking District van Kopenhagen voor eerlijk eten. De naam zegt het al; ze gebruiken hier alles, van nose to tail. In Amsterdam ga ik op een vaste basis naar Toscanini en voor de afwisseling heeft Franklin Bar & Kitchen een verrassend goede kaart!’

 
Meest verslavende tv-serie of film?
The Darjeeling Limited. Sowieso alle Wes Anderson-films. Op dit moment ben ik een aantal seizoenen van Suits aan het inhalen, een heerlijke serie!’

 
De beste expositie die je zag?
‘Het was geen expo, maar één van de meest indrukwekkende beeldend kunstenaars vind ik Reuben Margolin, die kinetische sculpturen maakt die heel gaaf bewegen. Go and check it out!

 
Meest dierbare kledingstuk?
‘Mijn Mexicaanse guayabera, het beste zomershirt ter wereld. Blauw en wit gestreept.’

 
Je grootste verslaving?
‘Caramelpopcorn (psst: van Albert Heijn), is echt heel lekker.’

 
Instagram of analoog?
‘Analoog, ik heb zelf een analoge camera waar ik helemaal niks mee kan, maar ik ben een groot fan van fotografen als Ansel Adams, Helmut Newton en Peter Beard. Én opkomend talent Rogier Houwen!).’

 
Racefiets of tweedehands Citroën?
‘Ik heb zelf een Fiat 1100 uit 1961, dus dan maar het oude citroentje!’

 
Open haard of barbecue?
‘Waarom kiezen? In de zomer uiteraard de barbecue, maar in de winter hak ik graag mijn eigen hout voor in een zo een groot mogelijke open haard.’

 
Hutspot, Van Woustraat 4, Amsterdam, www.hutspotamsterdam.com.

Ook lezen: onze Restaurant Top 25 van Amsterdam >