PETA vs. Victoria B.

Och jee, Victoria Beckham heeft dierenorganisatie PETA kwaad gemaakt.

Ze zouden woedend zijn dat La Beckhams nieuwe tassencollectie van reptielen- en kalfsleer is gemaakt. Volgens de Engelse krant The Mirror heeft PETA daarom een stunt voor Vic bedacht in aanloop naar de lancering van haar collectie.

 

Zo sturen de activisten Victoria al weken dreigmails en Tweet-berichten waarin ze o.a dreigen haar met ‘hagedissenbloed’ te besmeuren.

 

SCHOKKENDE FILM
Eng, zo vindt ook Vic en heeft daarom haar beveiliging flink opgevoerd. PETA ontkent overigens Victoria dreigmails te hebben gestuurd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Er zou alleen een schokkende film gestuurd zijn waarop te zien is hoe tassen van reptielen- en kalfsleer worden gemaakt.

 

Ontwerpen Marc Jacobs en Victoria B. samen een bontcollectie? >

 

‘Niemand met een grammetje medeleven zou na het zien van deze film nog accessoires gemaakt van exotische dieren promoten. Met al de luxe en goede alternatieven waarbij geen dieren aan te pas komen tot haar beschikking, is er geen excuus voor Victoria om dierenhuiden in haar collectie te gebruiken’ aldus een woordvoerder van PETA aan Vogue.com.

Meest gelezen

 

Net binnen: de reactie van Victoria


‘De handtassen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit en design,’ vertelde haar woordvoerster aan The Mirror. ‘De gebruikte huiden vallen binnen de CITES-regelgeving (Convention on International Trade in Endangered Species) en alle Amerikaanse richtlijnen. Ook zijn ze bij elke productiestap gecontroleerd.’

 

Deze kwestie krijgt vast nog een staartje...