Elizabeth Taylor overleden

Actrice Elizabeth Taylor is overleden. De Hollywood-legende kampte al een paar jaar met fikse gezondheidsproblemen.

Elizabeth Taylor. Bekend om haar geweldige acteerwerk, vele huwelijken – acht om precies te zijn – en vrijwilligerswerk.

 

Het icoon werd in 1932 geboren in Engeland als Elizabeth Rosemond Taylor en maakte als snel naam als kindster in films als Lassie Come Home (1943). Vanaf 1957 werd ze zelfs vier jaar achter elkaar genomineerd voor een Oscar, die ze twee keer won.

 

CLEOPATRA
Haar bekendste rol kwam echter in 1963 als Cleopatra in de gelijknamige film. Ze werd daarmee de eerste actrice die ooit een miljoen dollar kreeg voor een filmrol. Hoewel ze ten tijde van de film nog getrouwd was, viel ze als een blok voor tegenspeler Richard Burton, die Marcus Antonius in Cleopatra speelde.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De twee vormden qua populariteit de Brangelina van die tijd. Ze trouwden, scheidden en trouwden weer. Samen speelden ze in tien films, waarvan ook het befaamde Who's Afraid of Virginia Woolf. Door de enorme persaandacht besloot het stel na tien jaar toch een definitieve punt achter hun relatie te zetten.

 

GEZONDHEIDSPROBLEMEN
De afgelopen jaren kreeg de actrice steeds meer last van haar gezondheid. Ze kreeg hartfalen, een hersentumor en brak vijf keer haar rug waardoor ze in een rolstoel terecht kwam. Toen goede vriend Michael Jackson overleed holde haar gezondheid nog meer achteruit en belandde ze voor lange tijd in het ziekenhuis.

 

Elizabeths laatste grote rol was die van de schoonmoeder van Fred Flintstone in 1994.