Juwelen Elizabeth Taylor worden geveild

De peperdure juwelen van de overleden Elizabeth Taylor gaan onder de hamer.

Hollywoodlegende Elizabeth Taylor versleet niet alleen vele mannen, maar ook aardig wat bling. De waarde van al haar juwelen bij elkaar? Een whopping 107 miljoen euro.

 

Eeuwig zonde om dat onder het stof te laten verdwijnen. De sieraden van de grootse actrice gaan dan ook onder de hamer bij veilinghuis Christie’s.

 

DIAMONDS ARE A GIRL’S BEST FRIEND
Liz Taylors grootste liefde, acteur Richard Burton, overlaadde de actrice met diamanten. Vooral de zogenaamde Taylor-Burton-diamant – 69 karaat en zo’n 1 miljoen dollar waard – haalde jaren geleden krantenkoppen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Elizabeth spaarde na hun scheiding nog even door en kwam zelfs met een eigen juwelenlijn, House of Taylor.

 

Vorige week overleed de 79-jarige Elizabeth Taylor aan hartfalen >

 

In 2006 werden al een paar stuks van haar sieraden geveild bij Christie’s en ook dit jaar kan er op flink wat bling worden geboden. En je shopt bovendien zeer verstandig. Insiders beweren namelijk dat een deel van de opbrengst na de veiling namelijk naar de Elizabeth Taylor AIDS Foundation zal gaan.

Meest gelezen

 

LIEFDESBRIEVEN
Maar da’s nog niet alles. Ook de liefdesbrieven die Elizabeth Taylor aan William Pawley schreef, worden geveild. De toen 17-jarige actrice verloofde zich in 1949 met Pawley, maar gaf later haar verlovingsring toch terug aan de zakenman. Het gaat om zo’n zestig brieven die van 19 tot en met 26 mei online geveild worden door veilinghuis PR Auctions of Amherst.

 

Elizabeth Taylor kreeg van grote liefde Richard Burton ook vele liefdesbrieven. Met zijn laatste liefdesbrief, die hij drie dagen voor z’n dood schreef, werd Elizabeth Taylor afgelopen vrijdag begraven.

 

Kate Middletons doorschijnjurk werd voor zo'n € 90.000 (!) geveild >