Hebben! iPad 2

Onze nieuwe liefde: de iPad 2. Dunner en sneller dan zijn voorganger, en o-zo verslavend.

Apple flikt het weer; fans en fanaten stonden vorige week massaal in de rij voor de Apple-stores wereldwijd om de felbegeerde iPad 2 te bemachtigen. Uw online redactie heeft ‘m ook (zonder in de rij te hoeven liggen, gelukkig) en heeft inmiddels al aardig wat verslavende uren getikt, ‘geswiped’ en gefotografeerd.

 

Onze redactie-iPad, aangenaam! >

 

De tweede versie van het derde post-pc-apparaat is een pareltje. De vormgeving is vernieuwd, waardoor de iPad 2 33% dunner en tot 15% lichter is dan zijn voorganger, maar waarmee je nog steeds zo’n 10 uur met de batterij kunt doen. Plus: het lcd-scherm met led-achtergrondverlichting is nog steeds 9,7-inch. Hoppa!

Advertisement - Continue Reading Below

 

Verder zijn er uiteraard nieuwe technische snufjes en functies toegevoegd. Op de iPad 2 zit nu bijvoorbeeld Photobooth. Een hilarische functie waarmee je foto’s maakt en bewerkt. Denk: gekke gezichten uitrekken, jezelf opblazen of spiegelen. En er zijn verse apps ontwikkeld. De iPad-apps iMovie en GarageBand bijvoorbeeld. Vooral iMovie is onze favoriet: filmen, knippen, plakken, editten... Voor je het weet draai je je eigen filmpje in elkaar, wat er meteen (excusez le mot) rete-professioneel uitziet. Check: itunes.com/appstore.

Meest gelezen

 

FACETIME
Maar! Het meest fijne aan onze nieuwe liefde is de extra camera. Eén op de achterkant, waarmee je HD-video-opnamen kan maken. En, jawel, één aan de voorkant. Wat betekent: ein-de-lijk FaceTime (voor de iPad-nieuwelingen onder ons: een soort Skype) op je iPad! *Zucht*

 

WA-KOST-DA?
De iPad 2 is verkrijgbaar vanaf € 479 (16-GB met Wi-Fi). Kijk op store.apple.com voor alle modellen, meer informatie en verkooppunten. Of bestel ‘m gewoon online.

 

Shop meteen een iPad-hoes voor je nieuwe aanwinst >