Meubellijn Christian Lacroix

Christian Lacroix ontwerpt samen met Sicis een wel heel barokke meubelcollectie.

De Franse ontwerper Lacroix heeft net project sprookjesboek afgerond en de beste man heeft alweer een nieuw project gevonden. Hij slaat ditmaal de handen ineen met het Italiaanse Sicis, een bedrijf dat zich specialiseert in mozaïektegeltjes. Het wonderlijke resultaat: een meubelcollectie.

Lacroix verzorgde eerder al het interieur van Hôtel du Petit Moulin in Parijs, waar hij elke kamer omtoverde tot een heuse filmset. De couturier vertelt aan WWD: ‘In mijn hoofd transformeerde ik alles: de meubels, de bloemen, de vazen waar de bloemen in zaten, de gordijnen, en zelfs de vrouwen die er rondliepen. Ik ben nooit echt gelukkig geweest in mijn leven, dus probeerde ik mijn leven altijd te veranderen in een verhaal.’

Advertisement - Continue Reading Below

Laat je eigen fantasie alvast op hol slaan en doe inspiratie op, op het Wedding bELLE >

LACROIX DESIGN VOOR SICIS
De meubelcollectie voor Sicis bestaat uit elf stuks: stoelen, banken, lampen en tapijten. Zijn voorliefde voor barok is te herkennen in de collectie. Het is een mix van klassiek en eigenzinnigheid, iets nieuws met iets oud. Lacroix’ fantasie sloeg lichtelijk op hol. Zo jubelt hij dat de collectie gemaakt is voor keizerin Theodora die door de Byzantijnse tijd naar het heden wordt geslingerd. Hiermee wil Lacroix laten zien dat geschiedenis ook modern en levendig kan zijn, of zoiets. Lacroix onthult zijn nieuwe meubelcollectie tijdens de designbeurs Salone del Mobile die morgen begint in Milaan.

Lacroix heeft het er maar druk mee, er staat alweer een volgend project hoog op de agenda. Hij zal de vierde tramlijn in het Franse Montpellier ontwerpen. Een tipje van de sluier: het thema is goud. Wij zijn benieuwd.