Karl Lagerfeld x Friedrich Nietzsche

Karl Lagerfeld blijkt niet alleen liefde voor mode, fotografie en film te hebben. De Duitse modeontwerper is ook gek op filosofie. In het bijzonder het werk van Nietzsche.

Waar haalt de beste man de tijd vandaan? Collecties ontwerpen voor Chanel en Fendi, campagnes schieten voor Magnum, shortfilms opnemen, Colaflesjes ontwerpen… Je zou haast denken dat Der Kaiser een tiental klonen heeft rondlopen. Ditmaal is de van huis uit modeontwerper begonnen aan iets wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: de volledige geschriften van filosoof Nietzsche uitgeven.


Kijk mee naar Chanels Cruise Collection 2012 >

Advertisement - Continue Reading Below


FRIEDRICH UND KARL
De handgeschreven stukken van de Duitse filosoof zijn blijkbaar in het bezit van de ontwerper en hij vond het tijd om al het werk nu eens bij elkaar in één bestand te verwerken en te vertalen naar modern Duits. Het blijft overigens voorlopig bij Duits, want naar Engels vertalen kost zo’n vijf tot zeven jaar, legt Karl uit aan WWD.


Karl wast dit varkentje niet alleen, samen met uitgever Gerhard Steidl wil hij er voor zorgen dat de volledige geschriften van Nietzsche eind 2012 in de schappen liggen.


Karl kroop recentelijk weer achter de camera. Ditmaal voor een eigen sprookje >


PENVRIEND
De bezige modebij had blijkbaar nog wat vrije uurtjes over en besloot tussen alle bedrijven door een pen te ontwerpen voor het Parijse luxe accessoire merk S.T. Dupont. Helaas alleen verkrijgbaar in Parijs dus...