Art Project @ Hannekes Boom

Kunstenaars en creatieve bn-ers zetten zich in voor het goede doel. We schoven aan bij de live painting-actie @ Hannekes Boom te Amsterdam.

Meest gelezen

Op de picknickweide van Hannekes Boom zette tout creatief Holland zich afgelopen zaterdag in voor de favela’s (de gevaarlijke sloppenwijken) van Brazilië. Onder toeziend oog van het publiek, in het zonnetje en met een biertje, kwastten o.a. Bas Kosters, James Worthy, Hanna Verboom (namens haar eigen stichting Get it Done), Duncan Stutterheim, Geraldine Kemper, Venour en Morrison Schiffmacher er lustig op los. Op een twintigtal picknicktafels en één deur, om precies te zijn, die aan het einde van de zomer worden geveild voor het goede doel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier meer over dé nieuwe hotspot in Amsterdam: Hannekes Boom >

 

FAVELA PAINTING PROJECT
Dre Urhahn en Jeroen Koolhaas – kunstenaars van Nederlandse bodem – zijn de heren achter het Favela Painting Project. Sinds 2006 zetten zij zich in om samen met de lokale jeugd het straatbeeld van de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië kleurrijker te maken. Een goede zet; op deze manier vrolijken Urhahn en Koolhaas niet alleen de straten op met gigantische muurschilderingen, de jongeren worden hierdoor op een positieve manier van de straat gehouden en bijvoorbeeld uit drugsbendes gehaald. Check ook: www.favelapainting.com.

Meest gelezen

 

KUNSTIGE PICKNICKTAFELS
Een doel waar onze creatieve helden dus graag de handen voor uit de mouwen steken. De mannen van Vage Gasten en Amsterdams nieuwste hotspot Hannekes Boom bedachten een ludiek project om het Favela Painting Project te steunen. Ze regelden een twintigtal kunstenaars, bekende koppen, plús twintig picknicktafels. 24 Uur lang stiftten, verfden, spoten, tekenden en kliederden ze er lustig op los.

 

Resultaat? Twintig kunstige picknicktafels en één deur van Bas Kosters, die deze zomer voor iedereen te gebruiken zijn op het overheerlijke terras van Hannekes Boom, aan de Dijksgracht, naast het CS in Amsterdam. Na de zomer worden alle kunstwerken geveild en gaat de opbrengst naar de Firmeza Foundation – de stichting achter het Favela Painting Project.

 

Bekijk hier het fotoverslag van de live painting-actie >