Boektips: Tavi’s Diary & Celia Birtwell

Maak vast ruimte op de boekenplank voor Tavi’s dagboek én een modepil over het werk van de legendarische modeontwerpster Celia Birtwell.

Waar een slaapfeestje al niet in kan resulteren. Wij herinneren ons slechts nog gekeet tot iets na middernacht om vervolgens als een blok in slaap te vallen. Bij Tavi Gevinson (het inmiddels 15-jarige blogmeisje) gaat dat natuurlijk anders – wij zaten immers ook niet met dertien jaar front row. Neen, geen gekeet over jongens of kleding. Na een slaappartijtje met de negentien jaar oudere schrijfster Marisa Meltzer kwamen de twee tot een het lumineuze idee een boek uit te brengen.

Advertisement - Continue Reading Below


Ook Carine Roitfeld kruipt in de pen voor een boek >


DEAR DIARY
Het leeswerk zal vooral gaan over het ‘tiener-zijn’. Er is ruimte voor een gedeelte ‘make your own scrapbook’, een gedeelte feministisch manifest voor meisjes en een gedeelte celebs kijken. En wees gerust, ook ‘t hoofdstuk ‘hoe maak je een vriendschapsarmbandje’ komt voorbij.


Tavi’s dagboek ligt hoogstwaarschijnlijk over een jaar in de schappen.

Meest gelezen


PLAATJES KIJKEN
Waar Tavi al op jonge leeftijd haar schrijversdebuut maakt, had Celia Birtwell er al een flinke designercarrière opzitten voor ze zich ook stortte op (het illustreren van) boeken. Modejournalist Dominic Lutyens komt nu – ter ere van Birtwells vijftigjarige jubileum – met een boek over de ontwerpster dat menig modeliefhebber ongetwijfeld zal bekoren.


Birtwells werk voor o.a. The Rolling Stones, Manolo Blahnik, The Beatles, Jimi Hendrix, Bianca Jagger en Paloma Picasso leverde een scala aan prachtig beeldmateriaal op. En dit bundelde Lutyens in een gigantische pil, samen met ontwerptekeningen en persoonlijke foto’s van Birtwell. Het boek is – heel verrassend – getiteld Celia Birtwell en je reserveert ‘m hier.


Nóg meer boekennieuws: Hilary Alexander schrijft een autobiografie >