Amy Winehouse overleden

De Britse zangeres Amy Winehouse is vanmiddag dood aangetroffen in haar woning in Noord-Londen.

Dat bericht de Britse televisiezender Sky News vandaag op de website. Over de toedracht is nog niets bekend. Wel weten we dat Amy Winehouse helaas al jaren kampte met alcohol- en drugsverslavingen.

Amy is 27 jaar oud geworden. Een freaky leeftijd trouwens. Onder meer Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Curt Cobain overleden op hun 27e... Het wordt ook wel de 'Forever 27 Club' genoemd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

OVER AMY WINEHOUSE

Amy's debuutalbum Frank in 2003 was een laaiend succes en genomineerd voor een Mercury Award. Haar volgende album, uitgebracht in 2006, Back to Black leverde maar liefst zes Grammy Award nominaties op, waarvan ze er vijf mee naar huis mocht nemen. Daarmee haalde ze een record: als eerste vrouwelijk artiest met de meeste Grammy Awards, en ze was de eerste Britse artiest ooit met zoveel Grammy's op zak.

Meest gelezen

 

Het hoeft niet gezegd dat Amy Winehouse een grote inspiratiebron is geweest voor vrouwelijk zangeressen wereldwijd en natuurlijk soul. Om niet te vergeten haar uitgesproken stijl, waarmee ze onder meer muze werd van Karl Lagerfeld.

 

Haar problemen met drugs en alcohol, evenals haar zelfdestructieve gedrag, zijn de afgelopen jaren breed uitgemeten in de (roddel)pers. Met als dieptepunt het jaar 2008, waarin ze te kampen kreeg met veel gezondheidsproblemen die zowel haar carriere als leven in gevaar brachten.

 

Check op Twitter.com #amywinehouse voor de laatste updates.

 

In 2009 stierf Amy Winehouse bijna in de handen van haar ex >