Amy Winehouse update

Wat was het schrikken toen zaterdag het nieuws uitkwam dat Amy Winehouse was overleden. Wat je dit weekend misschien nog gemist hebt…

Meest gelezen

OVERDOSIS?
Amy’s enorme talent werd helaas al tijden overschaduwd door een pittige alcohol- en drugsverslaving. Er wordt dan ook beweerd dat Amy zaterdag is overleden na een overdosis.

 

Ze zou vrijdag xtc, cocaïne, ketamine en heroïne hebben gekocht. Daarnaast zou ze die avond ook flink zijn gaan drinken. Bronnen beweren dat de 27-jarige zangeres diep bedroefd zou zijn dat haar (knipperlicht)relatie met filmregisseur Reg Traviss over zou zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Amy overleed zaterdagmiddag in haar appartement in Noord-Londen >

 

Amy’s andere liefde, ex-man Blake Fielder-Civil, verklaart er ook kapot van te zijn. ‘Ik ben ontroostbaar en kan niet stoppen met huilen,’ laat hij weten aan The Sun.

 

‘Ik zal nooit meer de liefde voelen die ik voor Amy heb gevoeld. Iedereen die ons kende wist hoe diep onze liefde voor elkaar was. Ik kan niet geloven dat ze dood is.’ Blake en Amy waren van 2007 tot 2009 met elkaar getrouwd. Momenteel zit Fielder-Civil een celstraf van 32 maanden uit voor inbraak en het bezit van een imitatie vuurwapen.

Meest gelezen

 

ALBUM OP NUMMER 1
Net als bij Michael Jackson ‘t geval was, schieten ook de platen van Amy Winehouse naar de eerste plaats op de albumhitlijsten. Back To Black uit 2006 schopte Adele’s album 21 van de eerste plaats in de iTunes chart van Engeland en staat nu bovenaan in maar liefst zestien landen.

 

Amy’s eerdere album uit 2004, Frank, staat nu op de negende plek in de iTunes-lijst. De fysieke verkoop van Amy’s albums is het afgelopen weekend zelfs opgelopen tot 37 keer (!) meer dan normaal.

 

CELEBS ROUWEN
Een hele trits beroemdheden stortte haar hart uit op Twitter zodra bekend werd dat Amy Winehouse was overleden. Zo schreef producer Mark Ronson, met wie Amy samenwerkte aan ‘t Back to Black-album en de hit Valerie: 'Ze was mijn musical soulmate en als een zus voor mij. Dit is één van de meest trieste dagen in mijn leven.’

 

Ook Kelly Osbourne rouwde online: ’Ik kan niet eens ademen nu, want ik huil zo erg. Ik heb zojuist één van mijn beste vrienden verloren. Ik zal altijd van je blijven houden en ik zal de echte jou nooit vergeten.’

 

In de lange lijst steunbetuigingen stonden ook o.a.: Lily Allen, Jessie J, Professor Green, Dita Von Teese, Demi Moore en Jamie Oliver.

 

HET NIEUWE ALBUM VAN AMY
Het derde album van Amy Winehouse lag al vanaf begin dit jaar op stapel, maar de releasedatum werd steeds uitgesteld vanwege Amy’s verslavingen.

 

Begin deze maand liet de zangeres aan muziekblad Rolling Stone weten: ‘Mijn nieuwe album zal op z'n laatst over zes maanden verschijnen. Het gaat heel erg lijken op mijn tweede album, met veel jukeboxinvloeden en liedjes met veel... nou ja, eigenlijk alleen jukebox.’

 

Wat kunnen we nog meer verwachten van Amy's derde album? >

 

Of de releasedatum door Amy’s dood wordt opgeschort is nog niet bekend.