Amy Winehouse: het laatste nieuws

Vandaag is de uitvaart van Amy Winehouse. De zaterdag gestorven zangeres zal worden gecremeerd in Golders Green in Londen.

Meest gelezen

CREMATIE
Amy’s ouders, Mitch en Janis, hebben besloten om vandaag al de crematie voor de wijlen zangeres te houden. Het Joodse geloof schrijft namelijk voor dat een overledene zo snel mogelijk moet worden begraven.

 

Zaterdagmiddag werd het lichaam van Amy gevonden door haar bodyguard Andrew Morris. De zangeres was gaan slapen en Morris kwam naar haar slaapkamer om haar wakker te maken. Tot zijn grote schrik ademde ze niet meer en hij draaide gelijk het alarmnummer.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Het mocht helaas niet baten, Amy scheen al zo’n zes uur dood te zijn. Gek: een dag voor haar dood was Amy nog onderzocht door haar dokter en die was zeer tevreden met haar conditie. Wel was Amy zeer fragiel, waardoor ze vaak voor check-ups naar de arts moest.


De afgelopen dagen werd het lichaam van Amy Winehouse onderzocht, maar er werden geen grote afwijkingen gevonden. Of er drugs en drank in het spel waren, is nog niet bekend, aangezien het nog enkele weken wachten is op de toxicologische uitslagen. De doodsoorzaak zal pas officieel vastgesteld kunnen worden op 26 oktober 2011. Dat Amy door een misdrijf om het leven is gekomen, is in ieder geval door de politie uitgesloten.

Meest gelezen


LIEFDESVERDRIET?
Amy’s scheiding van ex-man Blake Fielder-Civil en haar pas verbroken relatie met de 34-jarige filmregisseur Reg Traviss… Ingewijden beweren dat Amy kampte met een flinke dosis liefdesverdriet en hier maar niet overheen kwam. ‘Amy leefde maar voor één ding en dat was liefde,’ liet vader Mitch Winehouse gisteren weten aan de fans, die samen waren gekomen bij de gedenkplaats voor de zangeres. ‘We zijn gebroken en ik ben sprakeloos, maar bedankt voor het komen.’


Amy’s laatste liefde, Reg Traviss, sprak gisteren voor het eerst over de dood van zijn ex. ‘De laatste drie dagen waren een hel. We hebben te lijden onder een vreselijk verlies en we willen nu rust,’ verklaart de filmregisseur aan The Sun. ‘Ik kan niet beschrijven waar ik nu doorheen ga en ik wil alle mensen bedanken die hun respect hebben betuigd en die rouwen om het verlies van Amy. Zo'n mooi, briljant persoon en mijn dierbare liefde. Ik ben mijn liefste kwijt van wie ik zo veel hield.’


Verder vertelt Traviss nog aan de Britse krant dat Amy zich erg verheugde op de bruiloft van een vriend, waar ze afgelopen zondag heen zou gaan. ‘Amy had al jurken klaargelegd om te bedenken wat ze ging dragen,’ vertelt Traviss aan The Sun.


M.I.A. KOMT MET NUMMER VOOR AMY
Rapper slash zangeres M.I.A. heeft een nummer voor Amy – en de Forever 27 Club (sterren die overlijden op 27-jarige leeftijd) – uitgebracht. Maar dit wordt haar niet in dank afgenomen door Amy’s fans. Velen vinden het niet gepast dat er in het lied steeds wordt gerefereerd aan een drugs- en alcoholverslaafd persoon die doodgaat wanneer hij/zij 27 is.

 

M.I.A – echte naam: Mathangi Arulpragasam – verklaart dat ze het nummer al maanden geleden heeft geschreven, maar ’t nog niet had uitgebracht.

Een greep uit de tekst:
- 'I took you to the clinic to get you clean but you couldn’t.'
- ‘You blew that money on a mountain of drugs.
- 'All rock stars go to heaven, you said you'll be dead at 27.'


Maar de reacties op het lied liegen er niet om. 'Hoe is dit een ode? Mis ik iets? Het lijkt er meer op dat ze mensen aan alle afschuwelijke dingen herinnert waardoor ze zijn heen gegaan,’ luidt één van de reacties op Daily Mail.


Benieuwd? Luister en oordeel zelf via soundcloud.com.