MTV Re:Define

Gaat dat zien: werk van dertig internationale kunstenaars die strijden tegen HIV en aids in de expo MTV Re:Define.

Ei ei ei en we zijn zo blij, MTV is jarig (30! jaar) en dat vieren zij. En minder feestelijk, maar toch ook een herdenking waardig: HIV en aids werden ook zo’n 30 jaar geleden ontdekt, waardoor er een start kon worden gemaakt op zoek naar een remedie tegen de ziekte. MTV zag een parallel en organiseert de kunstexpo MTV Re:Define.


What to expect? Om het belang van voorlichting over HIV en aids aan het licht te brengen, trommelde de muziekzender Damian Hirst en 29 andere jonge en zeer getalenteerde kunstenaars op. Fotografen, schilders, beeldhouwers en andere artiesten van over de hele wereld zetten hun creatieve geest in voor dit goede doel en van al hun creaties stelde MTV deze unieke expositie samen.

Advertisement - Continue Reading Below


Damien Hirst strijdt ook met Converse tegen aids >


KIJKEN, KIJKEN, WEL KOPEN
Zien? Dan is een retourtje Dallas, Amerika ’n vereiste. Van 16 tot 24 september is de expo – helaas – alleen daar in het echie te zien. Niet in de buurt, maar wel heel nieuwsgierig? Gelukkig is er de wondere wereld van het wereldwijde web, waardoor je ook vanuit je luie stoel een aantal werken kunt bewonderen én kopen.

Meest gelezen


Juist, kopen, ja. Op de laatste dag, 24 september dus, wordt er een veiling georganiseerd. Kunst kopen en MTV Staying Alive Foundation steunen? Ga naar www.mtvredefine.com. De opbrengst van de MTV Re:Define-veiling gaat – natuurlijk – naar de MTV Staying Alive Foundation, een organisatie die o.a. voorlichting geeft over HIV en aids. Mooi initiatief, lijkt ons zo.

 

Ricky Martin en Nicki Minaj zijn de nieuwe gezichten voor MAC Viva Glam-lipstick waarvan de opbrengst naar het MAC Aids Fund gaat >