Amy Winehouse ruziede met McQueen

Amy Winehouse blijft de gemoederen flink bezighouden. Dit keer op het program? Fred Perry en Alexander McQueen.

Meest gelezen

AMY X FRED PERRY
De nagelnieuwe Amy Winehouse for Fred Perry Collection hangt binnenkort tóch in de rekken. Na veel wikken en wegen hebben het Britse merk en Amy’s familie besloten de lijn niet aan onze neuzen voorbij te laten gaan. ‘Na een lange overweging en met de instemming van Amy’s familie hebben we besloten om de Amy Winehouse for Fred Perry Collection toch uit te brengen.’ Aldus de duidelijke verklaring van Fred Perry deze morgen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Was Amy Winehouse verloofd? >

 

Amy’s vader Mitch laat ook weten dat ‘ie helemaal achter het besluit staat. ‘Toen Fred Perry naar ons toe kwam om te vragen wat we wilden doen met de nieuwe collectie, was erg geen twijfel over mogelijk,’ laat Mitch Winehouse in een verklaring weten. ‘Amy vond het geweldig om aan beide collecties te werken en zou ook willen dat de kleding in de verkoop ging. Al het geld dat de collectie opbrengt gaat naar de Amy Winehouse Foundation die we opzetten om kinderen en tieners te helpen in haar naam.’

Meest gelezen

 

Fred Perry zal naast de opbrengst van Amy’s laatste collectie ook ieder seizoen een donatie aan de stichting geven. Chapeau!

 

AMY’S RUZIE MET MCQUEEN
Oef, Amy Winehouse gooide eens een Alexander McQueen-jurk van zo’n € 17.260 op de barbecue. Juist ja, de barbecue. Weg ermee, foetsie, adieu. Hoe dit toch wel schokkende nieuws ons bereikte? De ex-lief van ontwerper Alexander McQueen, Archie Reed, besloot eens goed uit de school te klappen.

 

De 34-jarige stilist was naast de lief van McQueen ook goed bevriend met Amy, maar tussen de twee bekende Britten wilde het niet zo boteren. ‘Zij en Lee (Alexander McQueen red.) konden het niet goed vinden. Lee beledigde haar op een feestje waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten en Amy heeft ‘m dat nooit vergeven,’ vertelt de loslippige Reed aan de Daily Mail.

 

‘Toen hij haar een jurk stuurde als excuus, gooide ze die op de barbecue. Ze spuugde ook op één van zijn jurken in Selfridges waarvoor ze toen moest betalen omdat ze ‘m bevuild had. Eerst weigerde ze, maar later zei ze: 'Goed, maar vertel aan Alexander McQueen dat ik zijn jurk hebt vernield'.’ Poeh, toch heftig.

 

McQ, het jonge zusje van Alexander McQueen, krijgt een eigen shop in Londen >

 

Ook bracht Amy afgelopen maart een stel McQueen-jurken naar een liefdadigheidswinkel in Noord-Londen.