Alle ogen op Annemara Post

Nederlands grootste exportproduct kaas? Tulpen? Welnee. Topmodellen, dat is pas big business. Ons landje schijnt de ene na de andere catwalktopper te produceren. Met als meest nieuwbakken talent: Annemara Post.

Het kan verkeren. Het ene moment zit je vanuit je luie stoel te hyven. Het volgende moment schitter je op de catwalk van de groten der mode-aarde. In de mooiste en meest kostbare creaties en op de hoogste hakken die je ooit voor mogelijk hield met zeventien lentes jong. Het overkwam Annemara Post; het levende bewijs dat social media zo zijn voordelen heeft op loopbaangebied.


Over social media gesproken. Al fan van ELLE op Facebook? >

Advertisement - Continue Reading Below

 

Slechts veertien was ze, toen ze via Hyves ontdekt werd. Ze verhuisde al snel naar Parijs en woont inmiddels in The Big Apple. Haar eerste echte runway-seizoen was die voor a/w 2010, toen ze o.a. voor Marc Jacobs’ show geboekt werd. ‘Ik kreeg een telefoontje met de mededeling: ‘je moet naar een fitting en wel nú. Dus ik holde’, vertelt Annemara in een interview met WWD. ‘Het was een bizarre ervaring om al die beroemde modellen te zien. Maar het meest starstrucked was ik toen ik Marc Jacobs himself ontmoette’, ratelt de tiener door.

Meest gelezen

 

OBJECT

Hoewel ze duidelijk enorm enthousiast is over haar nieuwe ‘bijbaantje’, omschrijft Post de modellenwereld vooral als ‘moeilijk’. ‘De meeste shoots zijn geweldig, maar soms word je wel als een object behandeld; mensen raken je continu onaangekondigd aan, je hebt geen personal space en het is ook best vies als je je bedenkt hoeveel mensenhanden er wel niet aan je gezicht hebben gezeten, wanneer je een week lang iedere dag een shoot doet. En in shape blijven is ook moeilijk.

 

WISKUNDE-NERD

Toch besloot Post haar studie voor haar big break als model op te geven. ‘Als ik niet aan het modellen was, zou ik nu met mijn neus in de boeken zitten. Ik was een mega wiskunde-nerd,' aldus het model. Tot nu toe lijkt dit echter een goede keus. Insiders voorspellen haar een gouden toekomst. Annemara Post is duidelijk one to watch.

 

Onzer Lara Stone al gezien in de commercial voor CK Underwear? >