Anna Wintours X-Factor peptalk

Hilarisch: Vogue’s Europese hoofdredacteur, Hamish Bowles, deed mee aan een auditie van X-Factor. Anna Wintour stak ‘m een hart onder de riem.

Laten we even beginnen bij het begin, want dit verhaal is er eentje voor tijdens de vrijdagmiddagborrel. En ga er vooral even goed voor zitten. Komt ‘ie:


Hamish Bowles, dé Europese hoofdredacteur van Vogue, deed mee aan een auditie van X-Factor in Amerika. Sterker nog. Anna Wintour was degene die Hamish had opgegeven voor de X-Factor-audities en hem dat kenbaar maakte met een enkel mailtje. ‘I have signed you up to compete in The X Factor’ zo vertelt hij in zijn column in Vogue deze maand.

Advertisement - Continue Reading Below


Stiekem leedvermaak: vallende modellen >


ANNA WINTOURS PEPTALK
Madame Wintour bleek toch niet zo’n ijskoningin en moedigde Mister Bowles aan met een 'You can sing, this will be easy for you.' U begrijpt, Hamish Bowles barstte van zelfvertrouwen. Totdat Anna Wintour tijdens een operaconcert aangaf toon-doof te zijn. Ai.


Hamish besloot goede moed te houden en vroeg raad aan Liza Minnelli en Cheyenne Jackson. De keuze van het nummer viel op 'Oops, I did it again' van Britney Spears (!) en Hamish trad ten tonele – inderdaad, it get’s better – gehuld in Thierry Mugler, met Philip Treacy hoedje en gouden Christian Louboutin-schoenen.


Het mocht niet baten, Hamish Bowles kwam niet voorbij de eerste ronde. Maar! Dit moment gaat uiteraard, hup, de modegeschiedenisboeken in.


De auditie is nog niet online te bekijken, maar ongetwijfeld z.s.m. te vinden op YouTube. Dat is nog eens televisie. Wie durft Anna Wintour op te geven?


Geheime tips van fashion insiders: Tamara Mellon tipt >