Doen: maak je eigen boek

Goed nieuws: het Amerikaanse Blurb – een online uitgeversplatform waar je je eigen boek kunt uitbrengen – is nu ook in Nederland gestart.

Blurb? Toegegeven, aan de naam valt weinig – goeds – af te lezen. Maar verwacht van dit creatieve online uitgeversplatform geen flutkwaliteit. Via deze uitgever kun je zelf prachtige boekwerken in elkaar zetten. Ideaal voor wie graag eens iets mooiers wil maken van zijn vakantiefoto's dan een simpel fotoalbum. Maar bijvoorbeeld ook voor professionele fotografen of hobbyschrijvers die hun werk graag eens in een boek zouden willen bundelen.

Advertisement - Continue Reading Below


Modeillustrator Piet Paris en modejournalist Georgette Koning maakten het geestige boek Mode van A tot Z >


DO IT YOURSELF
Via Blurb kunnen Jan Wolkers of Erwin Olafs in de dop boeken van professionele kwaliteit schrijven, maken, publiceren én verkopen. Om het boek in de markt te zetten is er namelijk een online boekwinkel. Hierin kan jouw werk gratis worden opgenomen en de volledige opbrengst is voor de maker zelf. En wie het boek online wil delen met familie en vrienden, kan gebruiken maken van de verschillende social media functies. Nice!


Van oorsprong is Blurb Amerikaans maar sinds kort bestaat er dus ook een Nederlandse versie. Gaat dat zien op www.blurb.com. Wat dacht je bijvoorbeeld van een modeboek als deze? Of deze? Afijn, mogelijkheden te over. En o-ja, vanaf € 4,50 kun je ook een persoonlijk notitieboekje maken. Leuk voor onder de kerstboom!

 

Karl Lagerfeld kroop wederom achter de lens voor nóg een Chanel-boek >