Tv-tip: The Dutch way of fashion

Van Marc Jacobs tot Viktor & Rolf. Nestel je morgenavond op de bank voor de modedocu The Dutch way of fashion.

Vergeet de kroeg. Morgenavond zit je gekluisterd aan de buis voor The Dutch way of fashion. In de modedocu zien we een portret van drie modeontwerpers die hun plek proberen te veroveren in de internationale modewereld. Inderdaad, dat is geen appeltje-eitje.


VAN VIKTOR & ROLF TOT H&M
Jonathan Christopher Hofwegen is al goed op weg. De jonge ontwerper was één van de finalisten van de Designer for Tomorrow-wedstrijd tijdens de Berlijnse modeweek. Hij was door niemand minder dan Marc Jacobs – jaloers! – uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd. Hoe het afloopt? Jaaa…

Advertisement - Continue Reading Below

 

Oef! Marc Jacobs zijn spring/summer 2012-ontwerpen zijn gestolen >


Monique van Heist heeft al enige tijd haar eigen label, maar ook dit blijkt geen peanuts. De ontwerpster werkt namelijk alleen met producten die langer mee moeten gaan dan één seizoen en waarbij vakmanschap en duurzaamheid voorop staan. Die strijd tegen de snelheid van de mode blijkt niet altijd makkelijk…


Olga Lange heeft er al een succesvolle stage bij Neerlands trots Viktor & Rolf opzitten – nogmaals: jaloers! – maar kiest nu voor een meer commerciële weg. Op het hoofdkantoor van H&M in Stockholm ontwerpt ze momenteel de betaalbare doch on trend ontwerpen van de Zweedse modeketen. Hoe dat in z’n werk gaat?


Daar kom je morgenavond achter om 21.40 uur. Wij zeggen: zak chips plus cola bij de hand en stem af op Nederland 3 voor The Dutch way of fashion.