Filmfestival Venetië barst los

Het 69e Filmfestival van Venetië gaat vandaag van start. 's Werelds oudste filmfestival wordt officieel geopend met de wereldpremière van de thriller The Reluctant Fundamentalist van de Indiase regisseuse Mira Nair.

Ook Amerikaanse en Europese filmmakers zijn sterk vertegenwoordigd op het internationale festival in de Italiaanse stad aan het water. Grote titels die kans maken op de Gouden Leeuwen zijn het drama The Master van Paul Thomas Anderson, het erotische Passion van Brian De Palma en het romantische drama To the Wonder van Terrence Malick.

 

GUCCI AWARD
De Amerikaanse regisseur Michael Mann is dit jaar de voorzitter van de festivaljury. Die bestaat verder uit filmmakers en acteurs van internationaal allure, namelijk Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton en Pablo Trapero. Ook de modewereld is goed vertegenwoordigd. Zo laten Gucci en Miu Miu beiden een shortfilm met tallozen bekende gezichten op het grote scherm zien in Venetië. Bovendien organiseren de twee modehuizen hun eigen event voor vrouwen in de filmwereld. Actrice Salma Hayek reikt dit jaar de Gucci Award for Women in Cinema uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meer over mode en sterren @ het Filmfestival van Venetië >

 
Het 69e Filmfestival van Venetië, dat deel uitmaakt van het tweejaarlijkse cultuurfestival van de stad, eindigt op zaterdag 8 september met de uitreiking van de Gouden Leeuwen.