Niets is meer Hollywood dan rehab

Je weet dat het een rustig weekje was, wanneer het meest spannende Hollywood nieuws LeAnn Rimes’ tripje naar rehab is.

Meest gelezen

Je weet dat het een rustig weekje was, wanneer het meest spannende Hollywood nieuws LeAnn Rimes’ tripje naar rehab is. Op de voet gevolgd door het nieuwe kapsel van opperdouche John Mayer, wat pasgeboren baby’s van oninteressante realitymensjes en een door de bladen verzonnen Katy Perry/Robert Pattinson hook-up.

 

Ondertussen laat het beloofde Hollywood-huwelijk van de eeuw op zich wachten en houdt Jennifer Aniston tot die tijd, tot het moment dat ze weer iets nodig heeft om de aandacht van ‘de vijand’ af te leiden, haar verlovingsring belachelijk goed verborgen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zelfs Blake Lively, ooit zo’n dankbaar onderwerp voor dit blog, vierde haar verjaardag vorig weekend zonder leuk fotomomentje. Ze heeft dan ook niks te verkopen op dit moment, Savages is alweer even uit, en de wereld is ondertussen voldoende overtuigd van de liefde tussen haar en vriendje Ryan Reynolds. Daarbij schijnt de laatste al die paparazziaandacht niet zo op prijs te hebben gesteld. Misschien belt Blake op zijn verzoek even niet meer.

Meest gelezen

 

OP Z’N HOLLYWOODS NAAR REHAB

Dan maar terug naar het enige, semi-spannende verhaal van de week. Ons aller LeAnn zit dus in de afkickkliniek. Uiteraard heeft ze dit verhaal zelf, via People, wereldkundig gemaakt. Niets is meer des Hollywoods dan rehab, dus het zal LeAnn, de koningin van de geënsceneerde fotomomentjes en aandachtvragen, niet gebeuren dat zo’n belangrijk levensmoment onopgemerkt voorbij gaat. Het zinnetje ‘While privacy isn't expected, it's certainly appreciated’ staat wat mij betreft dan ook voor spek en bonen in het officiële statement.

 

Over de reden dat ze in rehab zit. In de verklaring gooit haar team het op ‘stress’. Het verblijf in de kliniek moet haar helpen de tools te ontwikkelen om beter om te gaan met het hectische leven dat ze leidt. De rest van het artikeltje in één zin samengevat: ze wil 30 dagen aan zichzelf werken om de beste 30-jarige te zijn die ze kan zijn en – belangrijk - dat haar man is supertrots op zijn supervrouw. Blablabla.

 

DAMAGE CONTROL

Dan nu de echte reden dat ze zichzelf heeft laten opnemen. De opties zijn namelijk eindeloos en allemaal sappig.

 

Zo roept de Daily Mail dat de countryzangeres vreselijk bang is dat haar man – die ze ontmoette toen ze beide met anderen getrouwd waren – vreemdgaat. Ze zou zichzelf compleet gek gemaakt hebben van wantrouwen. Dat klinkt wat mijn betreft niet eens als een vergezochte verklaring, al is het de Daily Mail, en die houden wel van een verhaaltje of twee verzinnen.

 

Ik denk eerder dat haar opname te maken heeft met een recente ‘twitteroorlog’ die LeAnn heeft gevoerd. Want behalve heel veel foto’s van zichzelf via het medium de wereld in slingeren, is LeAnn ook erg actief met andere twitteraars. Zo actief zelfs dat ze het eerder dit jaar zo erg vond dat iemand op Twitter zich negatief over haar uitliet, dat ze die persoon (een doodeenvoudige lerares en moeder uit Californië) heeft gebeld. Van dat telefoontje, waarin de zangeres zichzelf verdedigde voor de affaire, haar mans ex een heks noemde, veel vloekte en al met al bizar was, is een opname gemaakt en deze is - uiteraard - onlangs online verschenen.

 

Ik heb niet de moeite genomen om de opnames te beluisteren, maar weet wel dat een warrig telefoontje naar een onbelangrijke twitteraar natuurlijk niet heel goed is voor LeAnns imago. Daarom denk ik dat dit tripje naar de kliniek vooral damage control is. Net als de rechtszaak die ze nu blijkt aan te spannen tegen de vrouw die ze heeft gebeld, omdat deze het gesprek 'illegaal' heeft opgenomen. Het feit dat het gesprek daarna viral is gegaan, heeft LeAnn volgens haar advocaat 'emotionele stress' opgeleverd. Mijn gok is dat LeAnns mensen ons, met deze rechtszaak en het verblijf in de kliniek, proberen te laten vergeten dat LeAnn wildvreemde mensen gaat bellen omdat ze iets negatiefs over haar zeggen op Twitter.

 

Maar laten we de meest simpele verklaring voor LeAnns rehab-uitstapje niet vergeten. Het kan natuurlijk gewoon een ordinaire pr-stunt zijn. Het is en blijft dezelfde vrouw die zichzelf dagelijks in bikini laat fotograferen in de hoop de bladen te halen. Wie weet zit ze gewoon op een eiland ergens te genieten van alle aandacht die ze krijgt. Het blijft Hollywood. Alles is mogelijk.

 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter