Doutzen Kroes presenteert Gouden Kalveren-uitreiking

Doutzen Kroes maakt volgende maand haar presentatiedebuut. Het Friese model presenteert namelijk met cabaretier Jandino Asporaat de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Dat maakte VPRO, dat het Gala van de Nederlandse Film op 5 oktober uitzendt, dinsdag bekend.

 

UITDAGING

'Dat is het leuke van mijn vak, dat je opeens ook voor zo'n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd,' reageert Doutzen. 'Ik ga genieten van de avond en kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten.' Doutzen houdt wel een slag om de arm. 'Ik ben natuurlijk geen presentatrice, dus als ik er even niet uitkom moet Jandino mij maar redden.'

Advertisement - Continue Reading Below

 

DE NEDERLANDSE OSCARS
Dat doet de cabaretier maar al te graag. 'Ik had een optreden staan in Soest, maar dat heb ik meteen afgebeld toen ik hoorde dat ik samen met Doutzen Kroes op het podium mocht staan. Ik hoefde ook niet lang te onderhandelen met de VPRO. Ik zei gelijk: voor drie consumptiebonnen doe ik het ook.' Jandino Asporaat vindt het niet alleen een hele eer dat hij naast Doutzen mag staan. 'De Gouden Kalveren zijn toch een soort van Nederlandse Oscars,' zegt de cabaretier, die van plan is zich te laten inspireren door de Oscar-gala's in Los Angeles.

 

Over films gesproken, dit zijn de prenten die je deze maand moet zien >

 

Naast Asporaat werkt ook Theo Maassen mee aan het Gala van de Nederlandse Film. Hij opent de avond met een filmconference, waarin hij de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar bespreekt.