David Bowie @ V&A Museum Londen

‘s Werelds meest invloedrijke rockmuziekant, artiest en acteur van de seventies, wordt geëerd middels een tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum Londen. En dat is wel een tip (en trip) waard.

Het zal nog eventjes duren, maar vanaf 23 maart 2013 is de tentoonstelling te bezichtigen. De exhibitie draagt de naam David Bowie is en wordt gehost en gesponsord door niemand minder dan Gucci en diens creatief directeur Frida Giannini.

 

IN DE BAN VAN BOWIE
Het initiatief voor deze tentoonstelling komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Frida Giannini is muziekliefhebber van de bovenste plank (ze heeft 7000 albums in een heuse muziekkamer in haar huis, vertelde ze ooit aan Interview Magazine). Bovendien zijn Giannini en Martin Roth, directeur van het Victoria and Albert Museum, beide in de ban van de legende. Volgens Roth blijft Bowie vandaag de dag kunstenaars en ontwerpers over de hele wereld inspireren. Frida Giannini beaamt dat: ‘David Bowie is… één van mijn grootste inspiratiebronnen. Zijn eigenheid en originaliteit zijn van grote invloed geweest op muziek, mode, kunst en popcultuur.’ Genoeg reden voor een tentoonstelling dus.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Weer eens wat anders: foto’s van celebs aan de muur in plaats van in de roddelrubrieken >

 

En als er een tentoonstelling wordt geweid aan David Bowie, dan verwachten we natuurlijk heel wat. En zie daar: ruim 300 objecten, met onder andere handgeschreven teksten, stukken uit dagboeken, originele kostuums (denk: de uit 1997 daterende Earthlin-cover met Alexander McQueen-jas, kostuums uit de tour van 1973, ontworpen door Kansai Yamamoto, enzovoort), muziekvideo’s, eigen instrumenten en albumillustraties. Ook leuk: Helmund Newton en Herb Ritts stellen er ook een scala aan modefoto’s tentoon. Dus, ben je in London aankomend voorjaar, wip dan even langs.

 

David Bowie is is te zien van 23 maart t/m 28 juli 2013 in het Victoria and Albert Museum in London. Meer informatie: www.vam.ac.uk.

 

Zien! Het nieuwe tv-seizoen >