The Mrs Cruise that got away

.

Meest gelezen

De spannende geruchten over creepy witte volgauto’s en geheimzinnige Scientology-eilanden verdwenen deze zomer net zo snel als ze waren gekomen. Met de razendsnelle scheiding en voogdijovereenkomst leek team Scientology alle onderzoeken naar Tom Cruise en zijn geloofsovertuiging de kop te hebben ingedrukt.

 

Léék, want het gerenommeerde Vanity Fair besloot blijkaar dat Tom er niet zo makkelijk mee weg kon komen. Het tijdschrift stuurde een journalist op onderzoek uit in de wondere wereld die Scientology heet en zij kwam terug met een – voor ons gossips – niet een zo verrassend, maar wel absurd en spannend verhaal.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Deze week ligt de nieuwe Vanity Fair met het verhaal in de winkel. Op de cover een sereen glimlachende Katie Holmes. Onder haar hoofd de headline: What Katie didn’t know: marriage Scientology-style'. En binnenin een absurde exposé over de manier waarop Scientology vóór Katie zocht naar een geschikte en gelijkwaardige partner voor Tom.

 

Ik schreef al eerder over de auditierondes voor de rol van de nieuwe mrs. Cruise. Verhalen over Scarlett Johansson die meteen rechtsomkeert maakte toen ze doorhad waar ze auditie voor deed en actrice Sofia Vergara die een date met Tom had maar het hele Scientology-gebeuren ook niet zo zag zitten, doen al tijden de ronde. Dit Vanity Fair-artikel bericht over een vergelijkbare, maar engere ‘auditie’.

Meest gelezen

 

EEN NIEUWE VROUW VOOR TOM 

Het verhaal in een notendop: In 2004, na de scheiding van Nicole Kidman en een mislukte relatie met Penelope Cruz, besloot Shelly Miscavige, de vrouw van Scientology-opperhoofd David Miscavige, op zoek te gaan naar een nieuwe vrouw voor Tom. Omdat Toms eerdere relaties stuk waren gelopen op zijn geloof, zocht Miscavige binnen de kerk. Ze vond actrice Nazanin Boniadi (How I Met Your Mother, Iron Man).

 

Een maand lang werd Nazanin klaargestoomd voor Tom. Al wist zij toen enkel dat ze was uitgekozen voor een ‘speciale missie’. Nazanin werd volledig uitgehoord over haar seksleven, opgedragen haar beugel uit te doen, haar rode high lights te verven en haar vriendje te dumpen. Ze tekende een geheimhoudingscontract en werd naar New York gevlogen en voorgesteld aan Tom. Pas op dat moment had ze door dat het om een gearrangeerd huwelijk ging, al vond ze dat blijkbaar niet erg.

 

WC'S SCHOONMAKEN MET TANDENBORSTEL 

De twee hadden een geweldige eerste maand tot Nazanin de fout inging door Scientology-baas Miscavige ‘respectloos’ te behandelen (schijnbaar verstond ze hem een paar keer niet goed en vroeg ze hem te herhalen wat hij zei, BIG mistake!). Vanaf dat moment moet Tom haar zo goed als genegeerd hebben – ook al woonde ze op dat moment in zijn huis en deelden ze een slaapkamer.

 

Niet lang daarna werd ze naar het Scientology’s Celebrity Centre gestuurd en hoorde ze via via dat het uit was.

 

Maar toen werd het nog erger. Toen de gebroken Nazanin een vriendin in het centrum in vertrouwen nam en haar vertelde wat er was gebeurd, klikte deze bij de leiding. Nazanin heeft vervolgens voor straf dagenlang wc’s schoon moeten maken met een tandenborstel.

 

ONTKENNING EN BEVESTIGING 

Het bizarre verhaal (lees het hier helemaal) is ondertussen keihard ontkend door Scientology, maar wel weer bevestigd door een oud-lid van de kerk, regisseur Paul Haggis. En nogmaals, Vanity Fair is een gerenommeerd blad dat zich meestal niet bezighoudt met roddeljournalstiek.

 

Net als de andere Amerikaanse glossy’s is het tijdschrift juist meestal redelijk vriendelijk voor de sterren. Zij sieren hun cover in ruil voor een exclusief interview met enkele leuke, goed te verkopen quotes. Erg kritisch wordt het meestal niet. Ook niet in eerdere interviews met Tom.

 

DE VERANDERENDE ZWANGERSCHAPSBUIK  

Tot nu toe leek de relatie tussen Tom en Vanity Fair zelfs meer dan goed. Zeven keer sierde hij de cover van het Amerikaanse tijdschrift. De eerste keer in 1989 als ‘de verrassing’ van Hollywood. De laatste keer in 2006 met vrouw Katie Holmes en baby Suri. Dat Tom in 2006 de eerste foto’s van Suri aan Vanity Fair gaf, zegt veel over de relatie. De Suri-foto’s waren op dat moment zeer gewild. Katie’s zwangerschap had – vanwege de duur en de ogenschijnlijk veranderende zwangerschapsbuik – heel veel speculaties opgeroepen. Was ze wel echt zwanger? Was het wel van hem? Dat het kind ook na de geboorte een tijd verbogen gehouden werd, voerde deze theorieën alleen maar. Het exclusieve familiealbum was daarom een enorme scoop voor Vanity Fair.

 

Maar met het ‘marriage Scientology-style’-exposé van deze week heeft Vanity Fair die goede relatie flink om zeep geholpen. Blijkbaar - en gelukkig voor ons - heeft het blad besloten dat een sensationeel verhaal als dit meer bladen verkoopt dan een exclusief en braaf interview met Tom Cruise

 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter.