Oktober: borstkankermaand

Alle highlights van de oktober – borstkankermaand op een rij.

Ieder jaar wordt er in oktober aandacht besteed aan borstkanker, met als doel om mensen te informeren en geld in te zamelen voor onderzoek naar de vreselijke ziekte. Ook de modewereld draagt graag een steentje bij. De hoogtepunten op een rij:
   
> Missoni slaat de handen ineen met de Zweedse modeketen Lindex. Samen ontwierpen ze een kledingcollectie, met als key item een leren, lichtroze armband met zilveren sluiting. Speciaal voor de borstkankermaand. Van de opbrengst van de kleding gaat 10 procent naar borstkankeronderzoek, van de armband zelfs de helft van de opbrengst.
   
De Missoni X Lindex-collectie shop je hier >
       
> Ook het Nederlandse Studio 117 draagt graag een steentje bij, in de vorm van handgemaakte iPhone-hoesjes met het welbekende Pink Ribbon-lintje erop afgebeeld. De hoesjes kosten € 17,50 per stuk en daarvan doneert Studio 117 € 10 aan Pink Ribbon. Het hoesje koop je op www.studio117.nl >
   
Een hoogzwangere Drew Barrymore en Charlotte Gainsbourg slaan de handen ineen voor een speciale Tommy Hilfiger-borstkankercampagne >
   
> Beautylabel Estée Lauder doet zoals ieder jaar weer haar uiterste best om tegen borstkanker te vechten. In de collectie van 2012: de Dream Lip-collectie van Evelyn Lauder en Elizabeth Hurley, de lippenstift Pure Color Lipstick in de kleur Candy en de lipgloss Pure Color Gloss in de kleur Pink Innocence. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de twee producten uitgezocht door Evelyn Lauder – het brein achter Pink Ribbon – en actrice Elizabeth Hurley. Om maquillage nog een extra dot roze te geven zijn de twee lipproducten verpakt in een roze tasje met slangenleermotief.
   
De Dream Lip-collectie van Evelyn Lauder en Elizabeth Hurley kosten € 25,56 en is te koop bij de Estée Lauder-counters in de Bijenkorf. Van de opbrengst gaat 20 procent naar de Breast Cancer Research Foundation.  

Advertisement - Continue Reading Below