Tv-tip: Five

Vanavond te zien op HBO Nederland: Five, een film van onder andere Jennifer Aniston en Demi Moore over borstkanker.

Oktober is borstkankermaand. Een maand lang wordt aandacht gevraagd voor de nare ziekte. Ook HBO Nederland draagt een steentje bij en zendt vanavond de film Five uit. Voor deze speciale rolprent dook een trits celebs – Jennifer Aniston, Demi Moore, Alicia Keys, Patty Jenkins en Penelope Spheeris – dit keer áchter de camera in plaats van ervoor. In vijf korte films wordt door hen de impact van borstkanker op het leven van vijf vrouwen belicht.

Advertisement - Continue Reading Below

 
VIJF FILMS
De (hoofd)rollen in de prenten worden o.a. vertolkt door Rosario Dawson, Ginnifer Goodwin, Jeanne Tripplehorn, Patricia Clarkson, Taylor Kinney en Josh Holloway. De kijker duikt in het leven van de vrouwen; van de diagnose en de genezing tot de impact die borstkanker heeft op hun sociale leven. Geen peanuts dus.

 

De vijf korte films werden vernoemd naar de vijf verschillende karakters waarom het draait – Charlotte, Cheyanne, Lili, Mia en Pearl – en worden in Five achter elkaar vertoond. Dat is trouwens niet zonder succes; de televisiefilm streek dit jaar een heuse Emmy-nominatie op.

Meest gelezen

 

Ook Tommy Hilfiger zet zich in tijdens de borstkankermaand >

 
Gaat dat zien dus. Five is vanavond om 20.30 uur te zien op HBO 2 en is on demand beschikbaar via HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hieronder alvast de sneak peek: