Video: Sterren voor Barack Obama

Als je niet playbackt, hoor je er niet bij. Dus worden een stel modische celebs opgetrommeld voor 'n speciaal Vote for Obama-filmpje.

Meest gelezen

De Amerikaanse verkiezingsstrijd is in volle gang en ook de modewereld bemoeit zich er eens goed mee. Zo staat Anna Wintour pal achter Barack Obama en tja, de rest eigenlijk ook.

 

MINI-PLAYBACKSHOW
Om te zorgen dat er nog meer vrouwen bij de stembus een kruisje voor Obama's naam zetten, heeft alleskunner Sarah Sophie Flicker van de The Citizens Band – een cabaretgroep die politieke statements maakt – een trits bekende koppen bijeengeraapt voor een muzikale PSA (public service announcement). Op het fameuze nummer You Don't Own Me van Lesley Gore, playbacken onder andere Alexa Chung, Karen Elson, Tavi Gevinson, Zoë Kravitz, Lena Dunham, Sia en Kate Nash er eens goed op los.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien: andere sterren en designers zetten zich in voor Children in Need met speciale Pudsey-beren >

 

Met het filmpje protesteren ze tegen Mitt Romney, running man van de Republikeinse Partij en zijn idee om de financiering van Planned Parenthood (een non-profit organisatie die preventieve gezondheidszorg als anticonceptie levert) stop te zetten, abortus weer illegaal te maken, het ongelijke loon van vrouwen niet aan te pakken en het homohuwelijk niet volledig te legaliseren.

Meest gelezen

 

‘Persoonlijk ben ik geschokt door het feit dat we gevaarlijk dicht bij een situatie komen waarin mijn dochter niet dezelfde rechten zal hebben die ik heb gehad in mijn leven, that scares the heck out of me,’ verklaart Flicker aan Papermag. ‘Vrouwen vormden zestig procent van de kiezers tijdens de laatste verkiezingen. Wij kunnen dit winnen. We moeten gewoon iedereen wakker schudden en motiveren om die verdomde stem uit te brengen!’

 

Duidelijke taal. En een zeer goede zaak, als je het ons vraagt. Bekijk hieronder de video…