Ferragamo voor Florence French Film Festival

Lights, camera, action! Salvatore Ferragamo duikt in de filmwereld als hoofdsponsor van het Florence French Film Festival.

Dat Salvatore Ferragamo een goeie voet tussen de deur heeft bij le cinéma moge duidelijk zijn. Zo was Marilyn Monroe een fervent Ferragamo-draagster – du moment draait de tentoonstelling over de actrice en het modelabel in Florence – en droegen ook bekende koppen als Mary Pickford, Joan Crawford, Audrey Hepburn en Ava Gardner het elegante schoeisel van ’t Italiaanse modemerk.

 

FILMPJE PAKKEN?
Geen wonder dus, dat Salvatore Ferragamo de hoofssponsor is van de dertigste editie van ‘t Florence French Film Festival, dat van 1 november tot en met 4 november in de Italiaanse stad plaatsvindt. Filmliefhebbers kunnen zich dan gaan onderdompelen in een berg nieuwe Franse prenten.   

Advertisement - Continue Reading Below

 

Pssst… Werken Karl Lagerfeld en Kanye West samen? >

 

‘We zijn enorm trots om te kunnen bijdragen aan het creëren van dit belangrijke event, dat is uitgegroeid tot een belangrijk referentiepunt voor de cultuur van de stad en een ster tussen al haar jaarlijkse tentoonstellingen blijkt,’ laat Ferruccio Ferragamo, voorzitter van de Salvatore Ferragamo Group, weten aan WWD. ‘Vanaf het begin heeft Salvatore Ferragamo een zeer nauwe relatie met de wereld van de cinema gehad. Zozeer zelfs dat het label in de jaren twintig beroemd werd door de schoenen die mijn vader voor Hollywood en de ontluikende filmindustrie ontwierp.’